A rajongással nem lesz gond

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2009.07.15. 23:19
Címkék

Az MLSZ elnöksége kedden nemcsak arról döntött, hogy a Sport Tv közvetítheti a Soproni Liga, a Magyar Kupa, a Ligakupa, a Sport Tv-kupa és a Szuperkupa mérkőzéseit, hanem új főtitkárt is választott. A szövetség hivatalát augusztus 6-tól Bordás György vezeti, aki tavalyi nyugdíjba vonulásáig az 1991-es alapítástól elnök-vezérigazgatóként irányította az ING biztosítót. A 62 esztendős új főtitkárról tudni kell, hogy öttusázóként juniorválogatottságig vitte, 2002 és 2009 között a Magyar Vízilabda-szövetség társelnöke volt, 2005 óta pedig a Magyar Olimpiai Bizottság tagja.

Engedje meg, hogy gratuláljak, és rögtön megkérdezzem, mi késztet egy rendkívül sikeres, immár nyugdíjban lévő cégvezetőt arra, hogy megpályázza az MLSZ-főtitkári posztot?

Magam is azt gondoltam, hogy a nyugdíjba vonulás után már nem dolgozok többet, a sporton kívül legalábbis biztosan nem, és azon belül sem akárhol – felelte Bordás György. – Aztán jött ez a lehetőség, aminek nagyon komolyan szeretnék megfelelni. Egyébként nem pályáztam, hanem a szövetség elnöke, Kisteleki István kért fel a pozíció betöltésére.

Gondolom, szakadéknyi a különbség egy biztosítótársaság vezetése és a futballfőtitkári feladat elvégzése között.

Átnéztem az MLSZ-alapszabály vonatkozó paragrafusait, így mondhatom, nem sokban különbözik a korábbitól az új munkám. Tulajdonképpen itt is jelentős összegből gazdálkodó vállalatot kell vezetni, az viszont igaz, hogy amíg a biztosítónál szakembernek számítottam, addig a labdarúgásban ez nem mondható el rólam.

Abban azért erősítsen meg: szereti a futballt?

Miután abbahagytam az öttusát, levezetésként játszottam az NB III-as Autótaxiban. Nemhogy szeretem, rajongok a labdarúgásért.

Már ismerkedik új munkájával?

Természetesen, és szombaton ott a helyem Siófokon a Szuperkupa-meccsen is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik