Megjöttek a trükkös fiúk

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2009.07.19. 23:10
Címkék
Javában tart még az átigazolási időszak, immár Magyarországon is augusztus 31-ig van lehetőségük a csapatoknak játékoskeretük megerősítésére. Azt ugyan korai lenne megjósolni, melyik klub igazolt a legjobban, ám az biztos, hogy két korábbi kedvenc, a Ferencvárossal megállapodó Rósa Dénes, valamint a ZTE-hez szerződő Schultz Levente visszatérésétől sokat remélnek a technikás, trükkös futball szerelmesei.

Pénteken a Nyíregyháza–Vasas mérkőzéssel megkezdődik a 2009–2010-es bajnokság őszi idénye, azaz célegyenesbe fordult az NB I-es csapatok felkészülése. Akad olyan együttes, amelyiknél szinte teljesen átalakult a játékoskeret (mint például a Honvéd), és van olyan gárda (többek között a Paks), amelyiknél csak egy-egy poszton erősítették meg az állományt.

Hogy melyik honi labdarúgó klubváltása jelenti majd a legnagyobb szenzációt, egyelőre csak megtippelni lehet, ám az biztos, hogy Rósa Dénes és Schultz Levente hazatérésének sokan örülnek.

Előbbi még nem írta alá szerződését, azonban szóban már megállapodott az FTC Zrt. vezérigazgatójával, Berki Krisztiánnal, hogy az Üllői úton folytatja pályafutását. Alighanem sokan emlékeznek rá, a tízszeres válogatott középpályást már a téli átigazolási időszakban is szerette volna megszerezni a Fradi (Terry Robinson többször is egyeztetett a futballista játékjogát birtokló Wolverhampton Wanderers vezetőségével az átigazolásáról), csakhogy a labdarúgó inkább a skót Hibernian FC-hez szerződött. Rósa Dénes csaknem 13 esztendeje, 1996 novemberében mutatkozott be az NB I-ben, játszott a Vasas, a BVSC, a Győr, a Dunaferr és az Újpest együttesében, és meghatározó futballistája volt a 2004-ben bajnoki aranyérmet és Magyar Kupa-elsőséget szerző Ferencvárosnak. 2005 decemberében igazolt az angol Wolverhamptonhoz, ám csak ritkán jutott játéklehetőséghez, így kölcsönben megfordult a harmadik vonalbeli Cheltenham Townban is. A kreatív, sokat futó és jól passzoló labdarúgó átigazolásával feltétlenül ötletesebb a Ferencváros játéka.

Ami a ZTE-vel szerződést kötő Schultz Leventét illeti: a középpályás ugyancsak a Fradiban nevelkedett, és 1995 augusztusában, egy Haladás elleni bajnoki meccsen játszott először az élvonalban. Róla talán az maradt meg sokakban, hogy egy időben a szíve rakoncátlankodott, ám szerencsére rendbe jött, mi több, a futballista három éven keresztül idegenlégiósként kereste a kenyerét. Az utóbbi két esztendőben a német harmadik ligás SV Wa­cker Burghausent erősítette, és alapembere volt a pályán kieső, ám mégis bent maradó együttesnek (a Kickers Emden ugyanis anyagi problémák miatt visszalépett). Schultz Levente játszott azon a bizonyos Német Kupa-összecsapáson, amelyen a Burghausen 1–1-re végzett a Bayern Münchennel, és bár jól futballozott, a tizenegyespárbajban első rúgóként a lécre löbbölte Oliver Kahn felett a labdát. Schultz Levente már aláírta két évre szóló szerződését Zalaegerszegen, és mert az együttesnek Csank János a mestere, aki korábban Siófokon is remek formába hozta őt, borítékolható, a ZTE-ben is kulcsemberré válik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik