Sárdobálás nélkül

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2009.07.27. 23:26
Címkék

A szóbeli egyezség megköttetett: Stark Péter, a Győri ETO FC tizenkilencszeres válogatott labdarúgója az NB II-es Pécsi MFC-ben folytathatja pályafutását.

Jó ideje tudni lehet, az ETO elöljárói lemondanának három meghatározó futballista, Bajzát Péter, Böör Zoltán és Stark Péter további szolgálatairól. Nos, úgy tűnik, közülük elsőként a harmincegyedik évében járó védő, Stark Péter talál magának csapatot. Igaz, nem külföldit, sőt még csak nem is NB I-eset.

„A szerződést még nem írtam alá, de szóban megegyeztem a pécsiek klubigazgatójával, Bérczy Balázzsal – mondta Stark Péter. – Kerestek élvonalbeli csapatok is, de egyfelől továbbra is vidéken szeretnék futballozni, másrészt a korrekt ajánlat mellett éreztem, Pécsen valóban azt akarják, hogy náluk folytassam pályafutásomat. Úgy gondolom, a PMFC-nek az első osztályban van a helye, márpedig én az építkezésnek, a feljutásnak is részese akarok lenni. Szerdán jelentkezem edzésre, ekkor pontosítjuk a szerződés részleteit is.”

Stark Péter nem vándormadár típus: huszonkét évig volt az ETO labdarúgója (1999 és 2000 között a török Kocaelispornál légióskodott), s tizenhárom szezonon keresztül futballozott az élvonalban. Amikor egy évvel ezelőtt csapata Egervári Sándor irányításával bronzérmet szerzett az NB I-ben, arról beszélt, annak örülne a legjobban, ha még negyvenesztendősen is számítanának rá Győrben – akár a kispadon ülve, cserejátékosként is. A vágyak nem mindig találkoznak a valósággal...

„A felkészülés alatt nem hagytam ki edzést, az viszont igaz, a mérkőzések hiányoznak – folytatta a futballista. – Furcsa helyzetbe kerültem Győrben, de a lelkiismeretem tiszta. Nem kezdek sárdobálásba, noha tudom, az igazság az én oldalamon van. Görcsbe rándul a gyomrom, ha belegondolok, a következő bajnokságban a PMFC színeiben esetleg pályára kell lépnem volt csapatom ellen, azonban azt is meg kell becsülni, hogy a Pécs számít rám. Az ETO mindentől függetlenül örök szerelem marad számomra...”

Stark Péter tehát a Pécs játékosa lehet, ugyanakkor Böőr Zoltán és Bajzát Péter jövőjét illetően továbbra is csak találgatni lehet. Mint ismert, az ETO külföldre szeretné eladni a két labdarúgót, azonban nem kizárt, végül mindketten maradnak Magyarországon. Az NS-rangsorában az év játékosának választott Böőr Zoltánt ugyancsak szívesen látnák Pécsen, szerződtetné a Vasas, valamint újpesti szerepvállalása sem zárható ki. Ami pedig a gólkirály Bajzát Pétert illeti: noha Klement Tibor ügyvezető igazgató elmondása szerint Törökországból van érdeklődés iránta, információink szerint a csatár hétfőn a Videotonnál volt orvosi vizsgálaton...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik