Brazília: megvolt a 32. edzőváltás is a futballbajnokságban

Vágólapra másolva!
2006.08.31. 23:43
Címkék
Egy hónapon belül a hetedik edzőt váltották le a brazil labdarúgó-bajnokságban: ezúttal Paulo Cesar Gusmaónak (képünkön) kellett két hét után távoznia a Sao Caetano együttesétől.
"Mindössze tizennégy nap alatt nagyon nehéz megismerni egy csapatot – nyilatkozta a brazil televíziónak a szakember. – Úgy hagyom itt a gárdát, hogy néhány játékost nem is ismerek névről. Sajnos nem hoztuk a jó eredményeket. Olyasmi történt, amellyel együtt kell élni a futballban."

Gusmao Emerson Leaótól vette át a Sao Caetanót, amikor utóbbi a Corinthianshoz szerződött. Leao közös megegyezéssel bontott szerződést, miután négy mérkőzésen csak egy pontot szerzett a gárdával.

Már-már tragikomikusnak nevezhető az, ami a dél-amerikai bajnokságban az edzőkkel történik, Gusmaót például egyetlen hónapon belül másodszor rúgták ki; legutóbb augusztus 13án a Cruzeirótól kellett távotnia.

A Fluminense szintén két szakvezetőt "fogyasztott" el augusztusban (a szezon kezdete óta öt különböző edző dolgozott az együttessel), a Goiasnál Antonio Lopes, a Corinthiansnál Geninho távozott.

A mostani volt a harminckettedik edzőváltás a brazil első osztályú labdarúgó-bajnokság januári rajtja óta.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik