Eladta a válogatottat az argentin szövetség

Vágólapra másolva!
2006.08.31. 15:02
Címkék
Az Argentin Labdarúgó-szövetség szerződésben vállalt kötelezettséget arra, hogy az elkövetkező öt évben a dél-amerikai ország válogatottja összesen 24 találkozón lép pályára Európában.
Viktor Vekszelbergnek beleszólása van a kezdőcsapatba is
Viktor Vekszelbergnek beleszólása van a kezdőcsapatba is
Viktor Vekszelbergnek beleszólása van a kezdőcsapatba is
Viktor Vekszelbergnek beleszólása van a kezdőcsapatba is

Argentínában óriási felháborodást keltett ez a megállapodás, ugyanis ez azt jelenti, hogy az argentin nemzeti tizenegynek egy évben ötször kell Európába utaznia, ami soknak mondható a tornál és a világbajnoki selejtezők mellett.

Az argentin szövetség azonban jól jár ezzel az üzlettel, ugyanis 14 millió euró bevételhez jut a futballszervezet az elkövetkezendő öt évben.

A szerződést a dél-amerikaiak Viktor Vekszelberg orosz milliárdos üzletemberrel kötötték, aki a megállapodás időtartamára megkapta az argentinok európai meccseinek televíziós közvetítési jogait.

Vekszelberg egyébként negyvenkilenc éves és ő az igazgatója a Tyumon Olajtársaságnak, amely a harmadik legnagyobb kőolajjal és földgázzal foglalkozó cég Oroszországban. Egyébként Vlagyimir Putyin orosz elnök valószínűleg kinevezi a milliárdost Kamcsatka kormányzójának. Ez azért is erőteljesen elképzelhető, ugyanis egy másik orosz olajmágnás, , a Chelsea tulajdonosa, Roman Abramovics is kormányzó hazájában, ő Csukotka tartományát irányítja.

Az üzletember azt is meghatározta, kiknek kell mindenképpen bekerülniük az argentin keretbe, ugyanis harminc névből álló listát állított össze, és az ott található játékosok közül hétnek mindig kötelező pályán lenni az európai barátságos találkozókon. Ezt a listát azonban még nem hozták nyilvánosságra.

Az argentin válogatott egyébként legközelebb vasárnap lép pályára, Brazília nemzeti csapata ellen Londonban, azonban ez még nem tartozik a huszonnégy európai mérkőzés közé.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik