Lefújta a meccset a megfenyegetett bíró

Vágólapra másolva!
2006.09.11. 10:59
Címkék
Botrányos véget ért a Gimnasia La Plata-Boca Juniors argentin bajnoki mérkőzés. A játékvezető a félidőben félbeszakította, mivel a hazai csapat elnöke megfenyegette őt. A sportvezető tagadja az esetet.
A megfenyegetett "Őrmester"
Reuters
A megfenyegetett "Őrmester"
A megfenyegetett "Őrmester"
Reuters
A megfenyegetett "Őrmester"

A Gimnasia La Plata szurkolói örömmámorban úsztak egy félidőnyi játék után, ugyanis csapatuk 1-0-ra vezetett a nagyhírű Boca Juniors ellen egy büntetővel.

Örömük azonban kellemetlen meglepetésbe csapott át, ugyanis kiderült, hogy a második félidő már nem lesz megtartva, a játékvezető félbeszakította az összecsapást.

Daniel Gimenez már az első játékrészben sem volt népszerű a hazai szurkolók körében, a példátlan szigoráról ismert (és Őrmester gúnynévre hallgató) sípmester az első félidőben hét sárga lapot osztott ki, ebből hattal a hazai csapatot sújtotta.

A nemzetközi keretből december végén kiöregedő, 45 éves sípmestert a hírek szerint a szünetben megfenyegette Juan José Munoz, a Gimnasia elnöke, valamint a társaságában lévő személyek, legalábbis a Boca Juniors alelnöke, Pedro Pompillo ezt mondta a riportereknek. A játékvezető nem nyilatkozott az eset után.

„Valóban beszéltem a játékvezetővel a szünetben, de szó sem volt fenyegetésről – védekezett Munoz egy tévéinterjúban. – Mindössze azt mondtam neki, hogy lehetett volna szolidárisabb Pedro Troglio edzővel, akinek súlyos beteg az édesapja. A gyerekeim életére esküszöm, hogy más nem hangzott el.”

Az 1990-ben vb-ezüstérmes argentin válogatott középpályását Gimenez azért zavarta el a kispadról, mivel túl vehemensen reklamált sárgát egy Boca-játékosnak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik