Riquelme lemondta a válogatottságot

Vágólapra másolva!
2006.09.14. 10:29
Címkék
Lemondta a válogatottságot az argentin Juan Roman Riquelme, a spanyol élvonalban szereplő Villarreal labdarúgócsapatának irányítója. A középpályás édesanyja betegségével indokolta a visszavonulását a nemzeti együttestől.
Riquelme "kisétál" az argentin válogatott életéből
Riquelme "kisétál" az argentin válogatott életéből
Riquelme "kisétál" az argentin válogatott életéből
Riquelme "kisétál" az argentin válogatott életéből
Riquelme - akit sok kritika ért az elmúlt időszakban, főleg azért, mert az argentin válogatott csupán a negyeddöntőig jutott az idei németországi világbajnokságon – édesanyja egészségügyi állapotára hivatkozva döntött úgy, hogy a jövőben nem kíván pályára lépni a nemzeti csapatban.

„A világbajnokság óta az édesanyámat kétszer vitték be a kórházba, és az én felelősségem, hogy vigyázzak rá – mondta a huszonnyolc éves irányító. – Könnyű volt meghozni ezt a döntést, hiszen a család sokkal fontosabb a futballnál.

A Villarreal középpályása egyébként a vb után is a dél-amerikaiak karmestere maradt, annak ellenére, hogy José Pekermant a gyenge németországi szereplés után Alfio Basile váltotta a kispadon. Azonban kritikusai még jobban kikezdték, miután az első hivatalos barátságos mérkőzésen a csapat 3-0-s sima vereséget szenvedett Brazíliától, Londonban a hónap elején.

„Természetesen nagyon bánt, hogy nem viselem többet a címeres mezt, azonban az édesanyám ennél fontosabb – folytatta Riquelme. – Félek attól is, hogy a válogatottbeli gyengébb teljesítményem miatt kapott kritikák is kihatnak az egészségi állapotára. A döntésem miatt bírálhat engem akárki, de a család és a futball között nem mérlegelek.”

A pályafutása csúcsán lévő Riquelme eddig 37 válogatottbeli szereplése alkalmával nyolc gólt szerzett.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik