Mircea Lucescu: Összeesküvés!

Vágólapra másolva!
2006.11.07. 13:24
Címkék
Összeesküvést sejt Mircea Lucescu, a Sahtar Doneck edzője a Dinamo Kijev elleni vereségük mögött. A román szakembert a portugál játékvezető elküldte a rangadón a kispadról. A fővárosiak 1-0-ra nyertek.
Mircea Lucescu
Mircea Lucescu
Mircea Lucescu
Mircea Lucescu
Feszült hangulatban ért véget az ukrán bajnokság rangadója a Dinamo Kijev és a Sahtar Doneck között. A találkozót a fővárosiak nyerték, így hat pontra növelték előnyüket a tabellán.

A mérkőzés után Mircea Lucescu – akit a játékvezető a mérkőzés alatt elküldött a kispadról – éles kirohanást rendezett a szövetség és annak vezetője ellen.

A román szakvezető anyanyelvén azt kiabálta, hogy: „Összeesküvés! Gratulálok a szövetségnek!”

Lucescu szerint a szövetség, valamint annak első embere, Hrihorij Szurkisz – aki a Dinamo elnökének, Igor Szurkisznak a testvére – a játékvezető-küldéssel is belenyúlt a mérkőzésbe.

A találkozót portugál játékvezetők vezették, és Paulo Gomes a 43. percben vívta ki Lucescu haragját, miután kiállította egy csúnya szabálytalanság után Dmitro Csigrinszkijt. A reklamáló román edző ekkor jutott a kiállítás sorsára.

A csapatok létszáma a második félidőben egyenlítődött ki, amikor Artem Milevszkij megkapta a második sárga lapját. A 75. percben az üzbég Sackih szerezte meg a találkozó egyetlen gólját.

A lefújás után is volt dolga Gomesnek, ugyanis a rárontó Darijo Srnát is kiállította.
„Én csak odamentem a játékvezetőhöz, és azt mondtam neki, hogy rengeteg rossz ítélete volt – mondta a Sahtar honlapján Srna. – Erre ő felmutatta nekem a pirosat. Nagyon meglepődtem.”

Az ukrán játékvezetők főnöke, Viktor Dedro Lucescuval ellentétben méltatta Gomest, szerinte a portugál sípmester jól vezette a találkozót, nem ő tehet róla, hogy a játékosok teljesen elvesztették a fejüket.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik