Henk ten Cate: Huntelaar nem megy sehova!

Vágólapra másolva!
2006.11.30. 15:16
Nem akar megválni Klaas-Jan Huntelaartól Henk ten Cate, az Ajax Amsterdam edzője. Az előző bajnokságban 33 gólig jutó támadó idén messze van legjobb formájától.
Klaas-Jan Huntelaar
Klaas-Jan Huntelaar
Klaas-Jan Huntelaar
Klaas-Jan Huntelaar

Több kritikát kapott az idei szezonban Klaas-Jan Huntelaar, az Ajax Amsterdam üdvöskéje. A fiatal csatár az előző szezonban 33 gólig jutott (ősszel 17-et még a Heerenveen gárdájában szerzett), idén azonban 13 meccsen mindössze négyszer volt eredményes.

Ezt a négy gólját is két mérkőzésen érte el, szeptember tizedikén a Vitesse, majd október 22-én a Feyenoord ellen duplázott. A többi tizenegy meccsen gólképtelen maradt.

Henk ten Cate, az Ajax edzője azonban kiállt a nyári világbajnokságot kihagyó támadó mellett. A korábban az MTK-t is irányító szakember semmiképpen sem hajlandó eladni a 23 éves játékost, akit pedig az Arsenal, a Manchester United és az Internazionale is kerülget.

„Bár Huntelaar távolról sincs olyan jó formában, mint tavaly, attól még erőssége a csapatnak. Mindenben mellette állunk” – mondta a vezetőedző. – „A következő mérkőzéseken is kezdeni fog, és a társak segítik őt abban, hogy gólt lőjön. Mert egy gól többet ér most az ő esetében tíz gólpassznál…”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik