Franciaország: Louis-Dreyfus mégsem adja el a Marseille-t

Vágólapra másolva!
2007.03.23. 10:34
Címkék
Mégsem lesz kanadai tulajdonosa az 1993-ban Bajnokok Ligáját nyerő Olimpique Marseille-nek, a francia futballklub többségi részvényese, Robert Louis-Dreyfus ugyanis úgy döntött, nem köt üzletet a tengerentúli üzletemberrel, Jack Kachkarral. Ezt Pape Diouf, a Marseille elnöke jelentette be.
Nem lesz tengerentúli gazdája a marseille-i klubnak
Nem lesz tengerentúli gazdája a marseille-i klubnak
Nem lesz tengerentúli gazdája a marseille-i klubnak
Nem lesz tengerentúli gazdája a marseille-i klubnak

Louis-Dreyfus azt követően szakította meg a tárgyalásokat Kachkarral, hogy a vevőjelölt további fizetési haladékot kért arra a 115 millió euróra, amelyet a tulajdonrész megvásárlásáért kellett volna átutalnia.

Kachkar szóvivője március 1-jén azt mondta, hogy sikerült végső megállapodásra jutni Louis-Dreyfusszal, aki azonban azóta többször hangsúlyozta, hogy a megállapodás akkor végleges, ha megkapta a beígért pénzt.

„Robert (Louis-Dreyfus) kezdettől fogva világossá tette, hogy az adásvételhez két feltételnek kell teljesülnie” – fogalmazott Pape Diouf.

„Az első szerint a vevőnek effektíve fizetőképesnek kell lennie, másodszor pedig garanciát kell adnia, hogy biztosítani tudja a klub jövőjét. Ami a második pontot illeti, Robert Louis-Dreyfus próbálta kicsikarni a választ Kachkarból, de nem sikerült.”

Kacher, az Inyx nevű gyógszeripari konszern tulajdonosa korábban 115 millió eurót és további pénzügyi biztosítékokat ígért.

Diouf szerint Louis-Dreyfus el akarta adni a francia első ligás együttest, de csak a meghatározott feltételek teljesülése esetén. A jelenlegi többségi tulajdonos tíz évvel ezelőtt jelképes öszegért vette meg a Marseille-t, miután azt egy vesztegetési botrány miatt kizárták az élvonalból.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik