A 2010-es világbajnokságra 204 ország adta le a nevezését

Vágólapra másolva!
2007.03.30. 11:31
Címkék
Rekordnak számító 204 ország jelezte részvételi szándékát a 2010-es dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság selejtezőin. A legtöbben eddig 2002-ben szerettek volna részt venni a legnagyobb futballtornán, akkor 199-en adták le a nevezésüket. Dél-Afrikában csak Bhután, Brunei, Laosz és a Fülöp-szigetek nem indul a selejtezősorozaton.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) pénteken kiadott közleményéből kiderül, hogy rekordot döntöttek a nevezéseket illetően: korábban még soha nem nevezett legalább 200 ország a világbajnoki selejtezőkre, eddig a 2002-ben regisztrált 199 válogatott volt a csúcs.

Most a FIFA 208 tagországából szinte mindenki leadta a nevezését, mindössze Bhután, Brunei, Laosz és a Fülöp-szigetek távolmaradása biztos. A szövetség legújabb tagállama Montenegró válogatottja lett, amely – sajnos, éppen ellenünk – sikeresen kezdte szereplését a nemzetközi porondon.

A selejtezők 2007 augusztusában indulnak az óceániai térségben.

A 2010-es vb-n is 32 csapat indul, egyelőre csak a házigazda Dél-Afrika szereplése biztos, a további 31 helyről a selejtezők döntenek. Európa 13 helyet kap, Afrika pedig ötöt. A rájátszás eredménye fogja meghatározni, hogy a többi térségből hányan indulhatnak: Ázsia négy vagy öt helyet kap, a CONCACAF-zóna (Észak- és Közép-Amerika) hármat vagy négyet, Dél-Amerika négyet vagy ötöt, míg Óceánia egyet sem vagy egyet.

A rájátszásban az ázsiai és az óceániai, valamint a CONCACAF-zónából érkező és a dél-amerikai játszik egymással.

A torna június 11-től július 11-ig tart.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik