Mexikó féltucat gólt szerezve lépett át ellenfelén és elődöntős

Vágólapra másolva!
2007.07.09. 00:48
Címkék
A 42. Copa America harmadik negyeddöntőjében újabb kiütéses győzelem született, Mexikó hat nullára lemosta a pályáról Maturínban a tornán korábban remekül kezdő Paraguayt. Hugo Sanchez mester együttese a második perctől emberelőnyben futballozhatott a paraguayi kapus Bobadilla korai kiállítása miatt. A mexikóiak már a félidőre háromgólos előnyhöz jutottak Castillo duplájával és Torrado találatával, majd a meccs utolsó negyedórájában végleg padlóra küldték a becsületgólért így hiába küzdő ellenfelüket.
Torrado (balra) és Castillo (jobbra) lényegében ketten eldöntötték a meccset Paraguay ellen
Torrado (balra) és Castillo (jobbra) lényegében ketten eldöntötték a meccset Paraguay ellen
Torrado (balra) és Castillo (jobbra) lényegében ketten eldöntötték a meccset Paraguay ellen
Torrado (balra) és Castillo (jobbra) lényegében ketten eldöntötték a meccset Paraguay ellen

Paprikás hangulatban kezdődött a mérkőzés: már a második percben kapura törhetett Nery Castillo, a kifutó Bobadilla kapus azonban földre vitte a mexikói csatárt. A bíró habozás nélkül kiállította a hálóőrt és a tizengyespontra mutatott. A sértett magabiztosan a kapu bal oldalába lőtte a büntetőt. A cserekapus Zayas jó irányba mozdult, de a bivalyerős lövést nem volt esélye kifogni.

Az emberhátrányban játszó paraguayiak ezután nagyon összeszedett játékot nyújtottak és többször is komoly gólhelyzetbe kerültek Santa Cruz és Cardozo révén. Cardozo számára kétszer csak centik hiányoztak a gólszerzéshez, a 13. percben közeli fejesből, majd öt perccel később tetszetős, 18 méteres lövésből tévesztette el a célt.

A 26. percben aztán a mexikóiaknak sikerült átjátszaniuk a kinyíló paraguayi védelmet, Cacho tálalt elegánsan Torrado elé, aki ajtó-ablak helyzetben 13 méterről a léc alá vágta a labdát.

Harmincnyolc perc kellett ahhoz, hogy eldőljön a meccs, Torrado bravúros átemelését Nery Castillo egy pattanás után 16 méterről bombázta a paraguayi kapu bal oldalába.

Fordulás után természetesen a paraguayiak mutatkoztak aktívabbnak, de gólig sehogysem skerült eljutniuk.

Roque Santa Cruz gyakorlatilag az egész mexikói védelmet kicselezte az 54. percben, ajtó-ablak helyzetben azonban a jobb kapufa mellé gurított.

A 73. percben Cabanas került nagy helyzetbe, de a zöldmezes védők gyűrűjében nem tudta értékesíteni a lehetőséget.

Pár perccel ezt követően aztán Arce iramodott meg egy kontra során, s a jobbösszekötő helyéről, húsz méterről váratlanul kapura ágyúzott. Zayas kapust annyira meglepte a labda, hogy esélyes sem volt hárítani, így az a hálóban landolt.

A 87. percben Torrado buktatása után újabb büntetőhöz jutott Mexikó, amelyet a cserejátékos Blanco értékesített.

Ezzel azonban még nem ért véget a rémálom Gerardo Martino tanítványai számára. Egy baloldali beadásról a 91. percben Blanco épphogy lemaradt, de Omar Bravo Zayas kapus hasa alatt öt méterről a hálóba tudott fejelni.

42. COPA AMERICA, VENEZUELA


MEXIKÓ: Oswaldo Sanchez - Israel Castro, Rafael Marquez (csk), Jose Magallon Oliva, Fausto Pinto - Fernando Arce Ruiz (Cuauhtemoc Blanco 80.), Gerardo Torrado, Jaime Correa, Andres Guardado - Nery Alberto Castillo (Adolfo Bautista Herrera 54), Juan Carlos Cacho (Omar Bravo 65.)
PARAGUAY: Aldo Bobadilla - Dario Veron (Enrique Vera 46), Julio Cesar Caceres (csk.), Paulo Da Silva - Carlos Bonet, Edgar Barreto, Cristian Riveros, Jonathan Santana (Joel Zayas 4.), Claudio Rodriguez - Oscar Cardozo (Salvador Cabanas 67.), Roque Santa Cruz

Gólszerzők: Castillo (4.–11-esből, 38.), Torrado (28.), Arce Ruiz (79.), Blanco (86.–11-esből), Bravo (91.)
Sárga lap: Jose Magallon Oliva (61.) , ill. Edgar Barreto (64.)
Piros lap: Aldo Bobadilla (2.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik