Kézilabda: négyen állnak négyből néggyel az U20-as férfiélvonalban

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.10.14. 18:12
null
Keleten több csapat is tökéletesen rajtolt, nyugaton már csak a Veszprém százszázalékos az U20-as élvonalbeli férfi kézilabda-bajnokságban.

Négy fordulót rendeztek meg eddig az U20-as férfi élvonalbeli kézilabda-bajnokságban, amelyben az általános erőviszonyokhoz mérten nem meglepő, hogy az akadémiai csapatok jól kezdtek, ám rajtuk kívül is feljegyezhetünk több olyan együttest, amely elégedett lehet a startjával a pontvadászat első másfél hónapja után.

A Keleti-csoportban

a Szeged és a Ferencváros is hibátlan mérleggel áll, négy forduló után négy győzelemmel: a szegediek a gólkülönbségüknek hála elsők, míg a fővárosiak a harmadikak jelenleg. Közéjük „furakodott be” a szintén százszázalékos Cegléd,

amely az eddigi eredmények alapján az évad meglepetéscsapata; az együttes újoncként szerepel a korosztályos élvonalban, a legutóbbi évadban a korosztályos másodosztályban nyert bajnokságot keleten. A teljes képhez hozzátartozik, hogy a Halász János vezetőedző által irányított Cegléd a négy győzelmét a tabella utolsó négy csapata (Honvéd, Kecskemét, Gyöngyös, Algyő) ellen aratta, ez azonban nem von le az érdeméből – érdemes lesz figyelni, meddig jut az új idényben. 

A Szeged az Algyő, a Mezőkövesd, a Békés és a Dabas, a Ferencváros pedig a Dabas, a Honvéd, a Kecskemét és a Gyöngyös együttesét verte eddig.

Ünnepel a Szeged U20-as csapatának kispadja Forrás: Pick Szeged

A Nyugati-csoportban egyértelműbb a helyzet a tabella tetején, ugyanis

négy kör után már csak egyetlen csapat áll százszázalékos mérleggel: a Veszprém Handball Academy

szoros meccsen győzte le a Tatabányát és a NEKA-t is, a Dunakeszi és a Komló ellen viszont már kevésbé volt izgalmas a hajrá. A veszprémiekhez legközelebb a vesztett pontok alapján a Budai Farkasok (5 meccs után 8 pont) és a Csurgó (4 meccs, 6 pont) áll.

(Kiemelt képünk forrása: a veszprémi játékosokat (pirosban) idáig nem lehetett megállítani Fotó: Veszprém Handball Academy)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik