Kína kiütéssel nyert Malajzia ellen a C csoport nyitányán

Vágólapra másolva!
2007.07.10. 20:18
Címkék
Kiütéssel kezdte szereplését Kína labdarúgó-válogatottja az Ázsia-kupán, miután a C csoport első mérkőzésén 5-1-re győzte le Malajzia legjobbjait. Az idei torna egyik társrendezője, Indonézia 2-1-es győzelmet aratott Bahrein válogatottja felett a D csoportban.
Wang Dong (balra) két góllal járult hozzá Kína győzelméhez
Reuters
Wang Dong (balra) két góllal járult hozzá Kína győzelméhez
Wang Dong (balra) két góllal járult hozzá Kína győzelméhez
Reuters
Wang Dong (balra) két góllal járult hozzá Kína győzelméhez

Az első negyedóra végén kezdte meg a gólgyártást Kína együttese, mikor Wang Dong beadását Han Peng bólintotta a malajziai kapuba.

A félidő hajrájához közeledve, Shao Jiayi megduplázta csapata előnyét, ekkor a Energie Cottbus játékosa szintén fejjel vette be az ellenfél hálóját.

A második játékrész elején a kínaiak négy perc alatt eldöntötték a mérkőzést, hiszen előbb Wang Dong találta kapuba úgy, hogy egy védőn megpattant a labda, majd Peng megszerezte saját maga második, egyben csapata negyedik találatát.

A továbbiakban Mahayuddin még szépített, azonban, hogy meglegyen a négygólos különbség, arról Dong gondoskodott hiszen az utolsó percben megszerezte Kína negyedik találatát.

A kínaiak legközelebb vasárnap játszanak, méghozzá Irán ellen.

A mai nap másik mérkőzésén Indonézia, Budi Sudarsono góljával szerzett vezetést a 14. percben, az indonéz játékos Firman Utina passzát váltotta gólra a tizenhatoson belülről.

A bahreiniek a 27. percben egyenlítettek, miután egy jobb oldali beadást többen elvétettek, Sayed Mahmood Jalal pedig közelről a hálóba helyezett.

A győzelmet viszont az indonézek szerezték meg, a második félidőben Utina lövését a kapus csak a kapufára tudta tolni, érkezett Bambang Pamungkas és a hálóba lőtt.

ÁZSIA-KUPA

C CSOPORT
Malajzia – Kína 1-5 (0-2) (Mahayuddin 74. ill. Peng 15., 55., Dong 51., 90., Jiayi 36.)
D CSOPORT
Indonézia - Bahrein 2-1 (Sudarsono 14., Pamungkas 64. ill. Jalal 27.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik