Az ecuadori LDU Quito jutott a vasárnapi döntőbe az ítéletidőben

Vágólapra másolva!
2008.12.17. 13:41
Címkék
Az ecuadori LDU Quito nyerte meg a Japánban zajló klubvilágbajnokság első elődöntőjét a mexikói Pachuca elleni 2–0-s győzelemmel. A Quito már a 26. percben beállította a végeredményt: Caludio Bieler 4. percben lőtt gólja után Luis Bolanos talált be.
A Quito szörnyű időjárási körülmények között gyűrte le a Pachucát
Fotó: Reuters
A Quito szörnyű időjárási körülmények között gyűrte le a Pachucát
A Quito szörnyű időjárási körülmények között gyűrte le a Pachucát
Fotó: Reuters
A Quito szörnyű időjárási körülmények között gyűrte le a Pachucát

A Japánban zajló klubvilágbajnokság első elődöntőjében a negyeddöntőben az egyiptomi al-Ahlit a hosszabbításban búcsúztató mexikói Pachuca az ecuadori LDU Quitóval csapott össze.

A Tokióban rendezett összecsapás szörnyen indult a Pachuca számára: már a negyedik percben hátrányba került, amikor Claudio Bieler kihasználta a védők hibáját, és megszerezte a vezetést a Quitónak.

A 13. percben a mexikói együttes is veszélyeztetett: Damian Álvarez tette középre a labdát, és a középen helyezkedő Christian Giménez és Bruno Marioni kellemetlen helyzetbe hozta a védőket, de végül sikerült tisztázniuk.

A 25. percben Julio Manzur kezezett saját tizenhatosának sarkánál, és emiatt drágán fizetett a Pachuca. Az ecuadori játékosok is beálltak a sorfalba, így Miguel Calero kapus nem látta jól a labdát, amit Luis Bolanos tekert a kapuba.

Hiába küzdött a továbbiakban a mexikói csapat, nem tudott szépíteni az ítéletidőben zajló találkozón. A kemény összecsapás második félidejében nem esett gól, így az ecuadori együttes jutott a döntőbe, amelyben a Manchester United és a japán Gamba Oszaka párharcának győztesével találkozik majd.

KLUB-VB

1. ELŐDÖNTŐ
LDU Quito (ecuadori)–Pachuca (mexikói) 2–0 (2–0)
Olimpiai Stadion, Tokió. V.: Alberto Undiano (spanyol)
Quito: Cevallos – Araujo, Calle, Campos, Reasco (Larrea, 90.) – Araujo, Bolanos, Calderón, Manso, Urrutia – Bieler (Navia, 78.)
Vezetőedző: Edgardo Bauza
Pachuca: Calero – López, Manzur, Correa (Aguilar, 46.), Pinto – Alvarez, Giménez, Rojas Guerra, Torres (Rodríguez, 67.)– Cárdenas (Montes, 46.), Marioni
Vezetőedző: Enrique Meza
Gólszerzők: Bieler (4.), Bolanos (26.)
Sárga lap: Manso (33.), Urrutia (50.), Cevallos (57.), ill. Manzur (24.), Pinto (27.), Calero (45+1.), Giménez (58.), Aguilar (90+5.)

A PROGRAM

ÚT A HELYOSZTÓKIG
December 11., Tokió, selejtező: Adelaide United (ausztrál)–Waitakere United (új-zélandi) 2–1 (Mullen 39., Dodd 83., ill. P. Seaman 34.)
December 13., Tokió, 1. negyeddöntő: Pachuca (mexikói)–al-Ahli (egyiptomi) 4–2 – h. u. (Montes 47., Gimenez 73. és 110., Alvarez 98., ill. F. Pinto 28. - öngól, Flavio 45.)
December 14., Tokió, 2. negyeddöntő: Gamba Oszaka–Adelaide United 1–0 (Endo 23.)
December 17., Tokió, 1. elődöntő: LDU Quito–Pachuca 2–0 (Bieler 4., Bolanos 26.)
December 18., Jokohama, 2. elődöntő: Manchester United–Gamba Oszaka

Helyosztók
December 18., Jokohama, az 5. helyért: Adelaide United–al-Ahli
December 21., Jokohama, a 3. helyért: Pachuca–a 2. elődöntő vesztese
December 21., Jokohama, a döntő: LDU Quito–a 2. elődöntő győztese
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik