Brazília Elano és Robinho góljával győzte le 2–0-ra Olaszországot

Vágólapra másolva!
2009.02.10. 22:45
Kedd este a brazil és az olasz válogatott Londonban találkozott felkészülési mérkőzésen. A brazilok Elano révén már a 12. percben megszerezték a vezetést, majd nem sokkal később Robinho is betalált. Mivel az olaszok erejéből csak két érvénytelenített gólra futotta, így Brazília 2–0-ra megnyerte a találkozót.
Cannavaro (balra) harcol Adrianóval
Fotó: Reuters
Cannavaro (balra) harcol Adrianóval
Cannavaro (balra) harcol Adrianóval
Fotó: Reuters
Cannavaro (balra) harcol Adrianóval

A meccset az olaszok kezdték jobban, ugyanis Andrea Pirlo indítása után Fabio Grosso már a harmadik percben a hálóba talált, de Howard Webb játékvezető les címén érvénytelenítette a gólt.

Az olaszoknak nagyjából eddig tartott az első félidő, ugyanis a folytatásban már szinte csak brazilok voltak a pályán (De Rossinak volt még egy 24 méteres lövése, amit Júlio César szögletre tolt).

A 12. percben Ronaldinho hozta játékba Elanót, aki Robinhóval kényszerítőzött, majd 10 méterről a kapu jobb oldalába lőtt. (1–0)

A brazilok a gól után sem álltak vissza védekezni, és a 26. percben Pirlo hatalmas hibáját kihasználva tovább növelték előnyüket.

A Milan középpályása a saját tizenhatosának előterében odaadta a labdát Robinhónak, aki előbb három olasz játékost is „hintába ültetett” – köztük Pirlót – majd kilőtte a hosszú alsó sarkot (2–0).

A MÉRKŐZÉS GÓLJAI



LIPPI SZERINT A BRAZILOK MOST MÉG JOBBAK

Marcello Lippi, az olasz válogatott szövetségi kapitánya szerint a brazil nemzeti csapat most még egyértelműen erősebb, de egy éven belül megváltozhat a helyzet. „Azt kell mondjam, a brazilok jelenleg erősebbek nálunk, de egy év múlva is megnéznék egy mérkőzést a két csapat között, akkorra sok munkát el tudunk végezni. Nem voltak motivációs problémáink a mai mérkőzésen, de a védelmi hibáinkat kíméletlenül kihasználták, és a technikájukkal dominálni tudtak a mérkőzésen” – nyilatkozta a lefújás után az olasz kapitány.
A második félidő előtt Marcello Lippi négy cserével próbálta frissíteni csapatát, ám az első 10 percben saját térfelüket sem nagyon lépték az olaszok.

Ezt követően a világbajnok gárda egy rövid időre átvette a játék irányítását, de ez inkább csak a labdabirtoklásban mutatkozott meg. A 65. percben ugyan Luca Toni a hálóba talált, de kézzel vette át a labdát, így nem változott az eredmény.

Az utolsó negyedórában aztán ismét a brazilok domináltak, az egyérintőző dél-amerikaiak sokszor teljesen eldugták a labdát, így az olaszoknak nem sok esélyük volt az egyenlítésre. Amikor pedig volt, akkor Júlio César bravúrral védte Toni közeli lövését, illetve Grosso szabadrúgását.

Mivel azonban ezek a helyzetek kimaradtak, a brazilok pedig már nem nagyon erőltették a támadásokat, így Ronaldinhóék 2–0-ra győztek. Ezzel Lippinek nem sikerült a csúcsdöntés, mert „csak” 31 egymást követő mérkőzésen tudott veretlen maradni szövetségi kapitányként, ezzel társrekorder az argentin Alfio Basile és a spanyol Javier Clemente mellett.

A találkozó előtt Lippi úgy nyilatkozott, ez a meccs a fiatalok nagy lehetősége lesz a bizonyításra. Nos, ha valóban ezen a találkozón múlott a squadra azzurra fiatalítása, akkor a kapitány már most postázhatja a meghívót Paolo Maldininek…

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

OLASZORSZÁG–BRAZÍLIA 0–2 (0–2)
London, Emirates Stadium. V: Webb (angol)
Olaszország: Buffon – Zambrotta, F. Cannavaro, Legrottaglie, Grosso – Montolivo (Camoranesi, 46.), Pirlo (Dossena, 74.), De Rossi (Aquilani, 59.) – Pepe (Toni, 46.), Gilardino (Rossi, 46.), Di Natale (Perrotta, 46.). Szövetségi kapitány: Marcello Lippi
Brazília: Júlio César – Maicon, Lúcio, Juan (Thiago Silva, 77.) , Marcelo – Melo, Elano (Daniel Alves, 70.), Gilberto Silva (Josué, 89.) – Robinho (Júlio Baptista, 89.), Ronaldinho – Adriano (Pato, 81.). Szövetségi kapitány: Dunga
Gólszerzők: Elano (13.), Robinho (26.)
Sárga lap: Perrotta, Grosso (mindkettő 68.), Zambrotta (77.)


OLASZ–BRAZIL TÖRTÉNELEM

1938.06.16. Marseille Brazília–Olaszország 1–2 világbajnoki elődöntő
1956.04.25. Milánó Olaszország–Brazília 3–0 felkészülési mérkőzés
1956.07.01. Rio de Janeiro Brazília–Olaszország 2–0 felkészülési mérkőzés
1963.05.12. Milánó Olaszország–Brazília 3–0 felkészülési mérkőzés
1970.06.21. Mexikóváros Brazília–Olaszország 4–1 világbajnoki döntő
1973.06.09. Róma Olaszország–Brazília 2–0 felkészülési mérkőzés
1976.05.31. New Haven Brazília–Olaszország 4–1 felkészülési mérkőzés
1982.07.05. Barcelona Olaszország–Brazília 3–2 világbajnokság, 2. kör
1989.10.14. Bologna Olaszország–Brazília 0–1 felkészülési mérkőzés
1994.07.17. Pasadena Brazília–Olaszország 0–0, 11-esekkel 4–2 világbajnoki döntő
1997.06.08. Lyon Olaszország–Brazília 3–3 Tournoi de France
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik