Felkészülés: a Chelsea legyőzte az Intert, nyert a Real Madrid

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.02. 06:43
null
Oscar szerezte meg a Chelsea-nek a vezetést (Fotó: Action Images)
A Chelsea és a Real Madrid győzelmével folytatódott az Egyesült Államokban zajló International Champions Cup elnevezésű felkészülési mérkőzéssorozat. Az angol csapat a meccs utolsó fél órájában emberhátrányban játszó Internazionalét győzte le 2–0-ra, míg a „királyi gárda” a Los Angeles Galaxy ellen nyert ugyancsak kétgólos különbséggel, Ágnel Di María és Karim Benzema vezetésével 3–1-re.

CHELSEA–INTERNAZIONALE

Az angol és az olasz csapat az indianapolisi Lucas Oil Stadionban 42 ezer néző előtt mérkőzött meg egymással, és a „kékek” gyorsan előnyre tettek szert Oscar révén. A brazil egy kontrát követően Victor Moses passzából remek tekeréssel vette be a kaput 18 méterről.

A 29. percben Eden Hazard növelte a londoniak előnyét, amikor 11-eshez jutott José Mourinho csapata, és a belga támadó higgadtan helyezett a kapuba. A Chelsea a beszámolók szerint meggyőzően játszott, és akár több góllal is nyerhetett volna, ráadásul az Inter az utolsó fél órát emberhátrányban szerepelt, miután a játékvezető az 58. percben kiállította Hugo Campagnarót. Az argentin védő John Terrynek rúgott oda meglehetősen csúnyán, amiért még a barátságos hangulatban is járt a piros.

A Chelsea továbbra is százszázalékos a felkészülés során, negyedik meccsét is megnyerte a nyáron, következő ellenfele pedig az AC Milan lesz, az Inter legközelebb a Valenciával méri össze erejét.



REAL MADRID–LOS ANGELES GALAXY

A Real Madrid és a Galaxy nem Los Angelesben, hanem Phoenixben játszotta az egymás elleni meccsét, amelyen a spanyol csapat sima győzelmet aratott. Ezen a találkozón is gyorsan megszületett az első találat: Ángel Di María perdített a kapus felett a hálóba.

Cristiano Ronaldo – az ugyancsak kezdőként játszó Iscóhoz hasonlóan – gólveszélyesen játszott, ám az újabb gólt már a szünetben csereként beállt Karim Benzema szerezte, aki Isco kitűnő keresztlabdája után lőtte ki a jobb alsót.

Erre nem sokkal később a Galaxy részéről Jose Villarreal válaszolt, miután bombája a bal felsőben kötött ki, azonban negyed órával a vége előtt ismét jött Di María és Benzema, és az argentin beadását a francia fejjel értékesítette, így kialakította a 3–1-es végeredményt.

A Real Madrid győzelmének kezdőként végig a pályán volt részese a Ferencváros kiszemelt védője, Mateos is.

A két csapat szombatra Los Angelesbe utazik, ahol a Real Madridra az Everton vár, míg a Galaxy ellenfele a Juventus lesz.



NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Chelsea (angol)–Internazionale (olasz) 2–0 (Oscar 13., Hazard 29. – 11-esből)
Real Madrid (spanyol)–Los Angeles Galaxy (amerikai) 3–1 (Di María 15., Benzema 51., 75., ill. Villarreal 63.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik