Ligue 1: Falcao betalált, ennek ellenére kikapott a Monaco

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.10. 23:06
A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság első fordulójának záró mérkőzésén a 68. perctől emberhátrányban játszó Monaco hazai pályán 2–1-es vereséget szenvedett a Lorient-tól. A hercegségbeli együttes gólját a csereként beálló Radamel Falcao jegyezte tizenegyesből.

A pénteki szezonnyitón a bajnoki címvédő Paris Saint-Germain nem tudta begyűjteni a három pontot, így a hercegségbeli együttesnek lehetősége nyílt, hogy az első kör után kétpontos fórra tegyen szert a PSG előtt. a bajnoki címvédő Paris Saint-Germain nem tudta begyűjteni a három pontot, így a hercegségbeli együttesnek lehetősége nyílt, hogy az első kör után kétpontos fórra tegyen szert a PSG előtt.

Az immáron Leonardo Jardim irányította Monaco azonban nem élt a lehetőséggel – ehelyett elszenvedte első vereségét ebben a naptári évben saját közönsége előtt a francia bajnokságban.

A vendégek Vincent Aboubakar büntetőjével a kilencedik percben előnybe kerültek (0–1), de a hazaiaknak erre még emberhátrányban is volt válaszuk. A Ricardo Carvalho kiállítása miatt megfogyatkozott Monaco a 78. percben kieegyenlített Radamel Falcao tizenegyesével (1–1). A kolumbiai támadó hosszú idő és súlyos térdsérülése után az első tétmeccsén lépett pályára.

A piros-fehérek nem elégedtek meg az egy ponttal, tovább rohamoztak a győztes gól reményében, de pórul jártak, mert a hajrában Valentin Lavigne jóvoltából a Lorient kihasználta, hogy fellazult a hazaiak védelme (1–2).

A Monaco tehát vereséggel kezdett, a tabellát egy fordulót követően az újonc Caen vezeti.

A játéknap másik mérkőzésén Steed Malbranque véget vetett 1049 perces bajnoki góltalansági szériájának, Alexandre Lacazette pedig a Rennes elleni negatív sorozatának – nyolc meccsen át nem tudott betalálni a breton csapatnak –, így a Lyon 2–0-s győzelemmel rajtolt.

FRANCIAORSZÁG, LIGUE 1
1. FORDULÓ
Lyon–Rennes 2–0
(Malbranque 64., Lacazette 73. – 11-esből)
Monaco–Lorient 1–2 (Falcao 78. – 11-esből, ill. Aboubakar 9. – 11-esből, Lavigne 87.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik