Német-argentin újratöltve: bemutatkozik Martino

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.03. 15:51
null
Talán kevésbé éles meccsen, de ma újra összecsap Németország és Argentína <br />(Fotó: Action Images)
Negyvenezer néző látta a helyszínen a német válogatott nyílt edzését, úgyhogy nagy várakozás előzi meg az új világbajnok szerda esti összecsapását a vb-döntőben hosszabbítás után 1–0-ra legyőzött Argentína ellen. A Düsseldorfban rendezendő találkozó mindamellett nem ugyanaz lesz, mint a július 13-i, hiszen a presztízsen kívül semmi tétje sincs, másrészt számos arany-, illetve ezüstérmes labdarúgó hiányzik.

 

Német oldalon Miroslav Klose, Philipp Lahm és Per Mertesacker a vb után lemondta a válogatottságot, rajtuk kívül Mats Hummels, Bastian Schweinsteiger, Shkodran Mustafi, Jérome Boateng és Mesut Özil marad le sérülés miatt a „visszavágóról”, továbbá Sami Khedira bevetése is kérdéses.

A vendégeknél Lionel Messi, Ezequiel Garay, Maxi Rodríguez és Rodrigo Palacio mondott nemet a meghívásra sérülés miatt, bár lehet – és ez némelyik német hiányzóra is érvényes –, hogy inkább arra hivatkozva.

HIGUAÍN KIHAGYJA A MECCSET

Olasz és dél-amerikai lapértesülések szerint Gonzalo Higuaín térdsérülés miatt kihagyni kényszerül a felkészülési mérkőzést.

A Serie A-ban szereplő Napoli csatára – aki az Athletic Bilbao elleni BL-selejtező visszavágóján és a Genoa elleni bajnoki nyitányon is végig a pályán volt – még klubjában szenvedhetett sérülést.

Az argentin csapat orvosai szerint nem százszázalékos egészségügyi állapotban csatlakozott a kerethez, ezért nem lesz ott Gerardo Martino Düsseldorfban pályára lépő együttesében, csütörtökön utazik vissza Nápolyba.

 

A két kispadnál mindenesetre lesznek új arcok: az immár háromszoros vb-ezüstérmes együttes élén a korábbi Barcelona-edző, Gerardo Martino váltotta a vb után távozó Alejandro Sabellát, míg a hazaiaknál Joachim Löw kapitánynak új segédedzője van, a 41 esztendős Thomas Schneider, aki annak idején Löw játékosa volt a Stuttgartnál, és aki 2013 augusztusától most márciusig a sváb együttes vezetőedzője volt.

Ami az immár négy csillaggal ellátott válogatott mezben fellépő világbajnok összeállítását illeti, a brazíliai tornáról az utolsó pillanatban sérülés miatt lemaradó Marco Reus vélhetően a kezdőcsapatban kap helyet, akárcsak Mario Gomez, akit Löw nem vitt ki magával a vb-re.

Hogy a már javában zajló klubidény közepette mennyi kedvük van a játékosoknak a szerda esti felkészülési meccshez, nem tudni, de gyanítjuk, a nézők jobban várják a kezdő sípszót. Többen lesznek, mint a nyílt edzésen, a szervezők telt házat, csaknem ötvenötezer embert várnak a tíz éve átadott düsseldorfi arénába.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
17.00: Oroszország–Azerbajdzsán
18.30: Litvánia–Arab Emírségek
19.00: Ukrajna–Moldova
19.45: Lettország–Örményország
20.00: Dánia–Törökország
20.15: Csehország–Egyesült Államok
20.45: Németország–Argentína (Tv: Sport1) – ÉLŐBEN AZ NSO-N!
20.45: Írország–Omán
21.00: Anglia–Norvégia (Tv: Sport2)
21.00: Marokkó–Katar

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik