Eurofutball: Guzmics nagy szerepet játszott a Wisla góljában

Vágólapra másolva!
2015.07.24. 22:30
A lengyel élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ekstraklasa) második fordulójában a Guzmics Richárdot végig a soraiban tudó Wisla Kraków 1–1-es döntetlent ért el városi riválisa, a Cracovia otthonában. A magyar válogatott középhátvéd végigjátszotta a meccset, és nagy szerepet játszott csapata góljában.

A 192. krakkói derbin a Wisla már a harmadik percben megszerezte a vezetést, miután Guzmics szöglet után lefejelt és egy védő lábán irányt változtató labdáját Krzysztof Maczynski lőtte a hazaiak kapujába.

A magyar védő csapata azonban nem sokáig volt előnyben, hiszen a Cracovia kevesebb mint tíz perccel később egy kapitális védelmi hibát kihasználva egyenlített. A Wisla csapatkapitánya, Arkadiusz Glowacki röviden adta haza a labdát kapusának, Radoslaw Cierzniaknak, aki már nem tudott menteni a lesipuskás Mateusz Cetnarski elől.

CRACOVIA–WISLA KRAKÓW 1–1

A meccs legfontosabb jelenetein ezzel már túl is voltunk, a folytatásban ugyanis nem esett újabb gól. A Wisla két döntetlennel kezdte a bajnokságot, a következő fordulóban pedig a három magyar játékost (Kádár Tamás, Holman Dávid, Lovrencsics Gergő) foglalkoztató Lech Poznant fogadja.

A román bajnokság harmadik fordulójában Miriuta László csapata, a marosvásárhelyi ASA hazai pályán 1–0-ra legyőzte az utolsó húsz percben emberhátrányban futballozó Concordia Chiajnát, ezzel megszilárdította első helyét a tabellán.

BELGIUM, 1. FORDULÓ
St. Truiden–FC Bruges 2–1

CSEHORSZÁG, 1. FORDULÓ
Viktoria Plzen–Slavia Praha 2–1
Vysocina Jihlava–Sparta Praha 0–0

DÁNIA, 2. FORDULÓ
Hobro–AaB 0–1
SönderjyskE–Midtjylland 1–2

LENGYELORSZÁG, 2. FORDULÓ
Ruch Chorzów–Piast Gliwice 2–0
Cracovia–Wisla Kraków 1–1

OROSZORSZÁG, PREMJER-LIGA,
2. FORDULÓ

Krilja Szovjetov–CSZKA Moszkva 0–2

NÉMETORSZÁG, BUNDESLIGA 2.
1. FORDULÓ
Duisburg–Kaiserslautern 1–3

ROMÁNIA, 3. FORDULÓ
Voluntari–Pandurii 0–0
ASA Targu Mures–Concordia Chiajna 1–0

SZLOVÁKIA, 2. FORDULÓ
FK Senica–Ruzomberok 1–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik