„Az új telepítésben 700 tőke syrah van, és 1200 tőke olaszrizling – magyarázta
Hajdu Attila, miközben körbevezetett minket a szőlősorok között.
– A syraht három és fél éve telepítettük, ez az első termése, nagyon szépnek ígérkezik. Volt harcunk a peronoszpórával, egy ideig döntetlenre álltunk, most úgy néz ki, nyerésre állunk, de nem merem elkiabálni. Mindig már ellen kell védekezni, valahol a lövéseket kell kivédeni, itt pedig a gombás fertőzéseket és az egyéb kártevőket. Reményeink szerint ebből az első szüret után szakmai tanácsra rosét fogunk készíteni.”
„Az új telepítésben 700 tőke syrah van, és 1200 tőke olaszrizling – magyarázta
Hajdu Attila, miközben körbevezetett minket a szőlősorok között.
– A syraht három és fél éve telepítettük, ez az első termése, nagyon szépnek ígérkezik. Volt harcunk a peronoszpórával, egy ideig döntetlenre álltunk, most úgy néz ki, nyerésre állunk, de nem merem elkiabálni. Mindig már ellen kell védekezni, valahol a lövéseket kell kivédeni, itt pedig a gombás fertőzéseket és az egyéb kártevőket. Reményeink szerint ebből az első szüret után szakmai tanácsra rosét fogunk készíteni.”Az olaszrizlingből is először szüretelnek, bár ebből a szőlőfajtából tavaly már készítettek bort, csakhogy vett anyagból dolgoztak. A Fürjes nevet viselő száraz fehérbort videónkban szintén bemutatja, s arról is beszél, hogy milyen volt a fogadtatása. Emellett szóba kerül az is, hogy mi köze van a kölni légióskodásának ahhoz, hogy közelebbi kapcsolatba került a borokkal.
Ha még többet szeretne megtudni arról, hogyan éli mostanság a mindennapjait a korábbi válogatott kapus, keresse pénteken a Nemzeti Sport Sportkrém mellékletét.