UEFA: kedden tájékoztatják a tagszövetségeket a folytatásról

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.04.20. 20:04
null
Az UEFA kedden tájékoztatja tagszövetségeit a folytatásról (Fotó: AFP)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) kedden ad tájékoztatást tagszövetségeinek arról, hogyan tervezi folytatni a szezont. 

 

A BBC cikke szerint a szervezet az elmúlt időszakban két munkacsoportot hozott létre, ezek közül az egyik kifejezetten a versenynaptár újratervezésével foglalkozik. Az UEFA-nál most abban bíznak, augusztusig be tudják fejezni a küzdelmeket, ugyanakkor továbbra is sok a bizonytalanság a folytatás körül.

Az 55 tagország között van olyan, amelyik bizakodik: a németeknél és a dánoknál is arra számítanak, hogy hamarosan ismét lehet mérkőzéseket rendezni, míg Ausztriában is több csapat újrakezdte az edzéseket.

Más ligák esetében– például Angliában– azonban úgy számolnak, júniusnál előbb nem indulhat újra a labdarúgóélet.

Az UEFA abban bízik, hogy a kontinentális sorozatokat, azaz a Bajnokok Ligáját és az Európa-ligát is be tudják majd fejezni az eredeti, oda-visszavágós rendszerben. Ha ez nem sikerülne, a szervezetnek van egyéb terve is, ebben egymérkőzéses párharcok, valamint a negyeddöntőtől kezdődő egyhetes minitorna is szerepel.

Csütörtökön ülést tart az UEFA végrehajtó bizottsága is, ezen várhatóan a női Európa-bajnokságról, valamint az őszi Nemzetek Ligájáról tárgyalnak majd. Az európai sorozatok közül egyedül a fehérorosz bajnokságban rendeznek jelenleg mérkőzéseket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik