A mexikói ellenőr kiállásának köszönhetően vezethetett vb-döntőt Puhl Sándor

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.07.17. 11:38
Puhl Sándor közmegelégedésre fújta a sípot a '94-es döntőn (Fotó: Imago Images)
Mint arról megemlékeztük, 30 éve a mai napon vezette az 1994-es világbajnokság döntőjét Puhl Sándor. A négyszer a világ legjobbjának választott játékvezetőre és a fináléra a Nemzeti Sportrádió reggeli másorában is kitértek, amikor „Az aranysípos Puhl” címmel a három éve elhunyt játékvezetőről harminc éve könyvet író Pálfalvi Gáborral beszélgettek. Ebből pedig többek között az is kiderült, hogy lényegében az olasz–spanyol negyeddöntő ellenőrének köszönhette, hogy megkapta a finálét.

 

Az olasz–spanyol negyeddöntőn Mauro Tassotti és Luis Enrique kakaskodni kezdett, az olasz bekk pedig erre a spanyol orrának betörésével reagált. Az esetet Puhl nem látta, még csak sárga lapot sem adott az olasznak.

„Állítólag Puhl rosszul helyezkedett az esetnél, és ezért ő már úgy gondolta, hogy csomagolnia kell. A spanyolok feljelentették az olaszokat, hiszen eltört Luis Enrique orra és ezt Sanyi nem látta, háttal állt az esetnek. Szerencsére volt egy mexikói úr a helyszínen, Mario Rubio Vázquez, a mérkőzés ellenőre, aki a meccs utáni jelentésében megvédte őt, és ezért folytatódhatott számára a világbajnokság. Ezt amúgy Palotai Károly, korábbi szintén legendás játékvezető elmondásából tudom, aki egyébként rengeteget vitatkozott Puhllal, például a sárga lapok kiosztását illetően.  Palotai szerint egyből villannia kellett a sárgának, Puhl viszont megadta a módját, odahívta az illetőt és csak akkor mutatta fel a lapot” – fogalmazott Pálfalvi Gábor, rádiós sportújságíró a Nemzeti Sportrádiónak. 

A TASSOTTI–LUIS ENRIQUE AFFÉR

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik