Ángel Di María: Megálmodtam, hogy bejutunk a döntőbe és megnyerjük

MIKE BARNABÁSMIKE BARNABÁS
Vágólapra másolva!
2024.07.15. 10:42
Ángel Di María trófeával búcsúzott a nemzeti csapattól (Fotó: Getty Images)
Mint ismeretes, Argentína 1–0-ra legyőzte Kolumbiát az idei Copa América döntőjében. Lássuk, hogyan értékelték a történteket a meccs főszereplői!

Nehéz leírni szavakkal ezt az érzést. Ez így volt megírva. Tegnap este a vacsoránál mondtam a srácoknak, hogy megálmodtam ezt. Azért is mondtam, hogy ez lesz az utolsó Copa Americám, mert azt álmodtam, hogy döntőbe jutunk és megnyerjük, hogy így vonulhassak vissza” – idézi az MTI a meccs után nyilatkozó Ángel Di Maríát, aki trófeával vonult vissza az argentin válogatottól.

„Nem tudom, hogy korszakos-e ez a csapat, de az biztos, hogy a fiúk rendre képesek meglepni engem – így Lionel Scaloni, Argentína szövetségi kapitánya. – Az első félidőben nem játszottunk jól, de a szünet után összekaptuk magunkat, és megérdemeltük a győzelmet. A ráadásban a csapat képes volt egy fokozattal feljebb kapcsolni, öröm volt nézni őket. A stábbal a kispadon azt mondtuk, hogy Lautaro fogja szerezni a győztes gólt, és ez így is lett.”

Csodálatos érzés sorozatban kétszer megnyerni a Copát Argentínának. Boldoggá akartuk tenni az embereket, rengeteget melóztunk. Sokan azt hitték, hogy az eddigi címek után elkényelmesedünk, de megmutattuk, milyen csapat vagyunk. A kolumbiaiaknak elmondtam, hogy remekül játszottak, büszkék lehetnek magukra” – nyilatkozta a meccs után a torna legjobb kapusának megválasztott Emiliano Martínez.

Nem tudom vereségként felfogni ezt a mérkőzést, mindez nagyon furcsa. Szerintem a srácok győztesként zárták a tornát. Mi játszottuk a legszebb futballt és mi voltunk ennek a Copának a főszereplői”mondta a vesztes Kolumbia argentin mestere, Néstor Lorenzo.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik