Lemondott a dán szövetségi kapitány, Kasper Hjulmand

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2024.07.19. 09:36
Kasper Hjulmand lemondott kapitányi posztjáról (Fotó: Getty Images)
A Dán Labdarúgó-szövetség hivatalos közleményéből derült ki, hogy bejelentette lemondását a nemzeti csapat szövetségi kapitánya, Kasper Hjulmand.

 

„Hihetetlen megtiszteltetés, hogy négy éven át én vezethettem a dán válogatottat. Nincs annál jobb dolog, mint a hazádat képviselni, szóval fantasztikus volt ez az időszak. Most azt érzem, ha a két év múlva kezdődő világbajnokságra gondolok, hogy a csapatnak új energiákra, ötletekre van szüksége. Valakire, aki új fejezetet nyithat eme csodálatos nemzet előtt. Mindig azt tartottam szem előtt, mi a legfontosabb a csapatnak, ezért döntöttem így” – indokolta lemondását Kasper Hjulmand. 

Az 52 esztendős szakember 2020 nyarán vette át a dán válogatott irányítását, egy évvel később pedig Európa-bajnoki elődöntőbe vezette együttesét. A 2022-es vb aztán nem a terv szerint sikerült, csoportja utolsó helyén végzett Dánia, de a németországi Eb-n továbbjutott kvartettjéből, s egy kiélezett meccsen végül a házigazda németektől kapott ki a nyolcaddöntőben. Azt egyelőre nem tudni, Hjulmand visszatér-e a klubfutballba, vagy sem. 

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik