A korrupt klubelnökkel lazuló portugál bíró bejelentette visszavonulását

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.08.17. 11:12
Véget ért a karrierje (Fotó: Getty Images)
A nyáron még az Európa-bajnokságon vezetett három mérkőzést, ám pénteken bejelentette visszavonulását a 45 éves portugál FIFA-játékvezető, Artur Soares Días, miután nyilvánosságra került egy videó, amelyen az „Aranysíp” néven elhíresült korrupciós botrányban való szerepéért az FC Porto két évre eltiltott korábbi elnökének, Pinto da Costának a társaságában egy medencés kerti partin vesz részt.

 

A legjobbnak tartott portugál – immár egykori – játékvezető visszavonulásáról az A Bola számolt be, hozzátéve, a döntés időzítése nem véletlen: pénteken ugyanis megjelent a neten egy videó, amelyen az látható, hogy Soares Dias az FC Porto idén májusban távozó elnökének, Pinto da Costának a társaságában egy medencés kerti partin vesz részt.

A 45 éves játékvezető dirigálta többek között az idei Európa-konferencialiga-döntőt az Olympiakosz és a Fiorentina között, majd közreműködött az Európa-bajnokságon is: három mérkőzésen fújta a sípot, utolsó meccse az Ausztria–Törökország nyolcaddöntő volt.

Az A Bola szerint a fenti medencés kerti parti helyszíne Fernando Póvoas háza volt, aki jól ismert Porto-drukker. Maga Soares egyébként a közösségi médiában közzétett egy fotót a buliról, amelyhez azt írta, hálás a meghívásért: „Mindig nagy öröm számomra, ha a barátaimmal ilyen nyílt és átlátható módon tölthetem az időmet.”

Ami a partin szintén megjelenő Pinto da Costát illeti: ő idén májusig a Porto mindenható elnöke volt, amely tisztséget egyedülálló módon 42 éven át töltötte be, s ezen idő alatt a klub 69 különböző trófeát nyert meg – utóbbival világrekorder a labdarúgóklubok elnökei között. A 86 éves üzletember portugál labdarúgásban elfoglalt helyzetét jól mutatja, hogy még a 2004-ben kirobbant, „Aranysíp” néven elhíresült korrupciós botrányban való szerepéért kapott kétéves eltiltását és a tízezer eurós pénzbüntetését is eltörölték utólag. A vádak szerint éveken keresztül vásárolt meg játékvezetőket, akiket olykor pénzzel, máskor prostituáltakkal fizetett ki. 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik