Bejelentette visszavonulását Wojciech Szczesny

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.08.27. 15:18
Wojciech Szczesny bejelentette visszavonulását (Fotó: Getty Images)
Bejelentette visszavonulását a 34 éves, 84-szeres lengyel válogatott kapus, a legutóbb az olasz élvonalbeli Juventust erősítő Wojciech Szczesny.

A Varsóban született kapusra nagyon hamar, már 15 éves korában felfigyelt az angol élvonalbeli Arsenal, amely még 2006-ban szerződtette Szczesnyt az „ágyúsok” U18-as csapatába, de a felnőttek közé is viszonylag hamar felkerült, hiszen 2008-tól volt a Premier League-csapat tagja, ahol aztán 2009 szeptemberében mutatkozott be.

Szczesnyt ugyan az Arsenal a 2009–2010-es idényre a Brentfordnak, a 2015 és 2017 közötti időszakra pedig a Romának adta kölcsön, az északlondoniak színeiben így is 181 mérkőzésen lépett pályára 72 kapott gól nélküli meccsel.

A lengyel kapus 2017-ig tartozott az Arsenal kötelékébe, amikor a Juventus szerződtette, melynek színeiben minden sorozatot figyelembe véve 252 mérkőzésen játszott, s ezek közül 103 találkozón nem kapott gólt.

Az Arsenallal kétszeres FA-kupa-győztes, a Juvéval háromszoros olasz bajnok, háromszoros Olasz Kupa-győztes, kétszeres Olasz Szuperkupa-győztes kapus néhány hete közös megegyezéssel bontotta fel szerződését a torinóiaknál.

Szczesny Instagram-oldalán érzelmes üzenetben jelentette be, hogy véget ért profi labdarúgó-pályafutása.

„2006 júniusában hagytam el szülővárosomat, Varsót, hogy egy álommal csatlakozzam az Arsenalhoz és a futballból éljek. Nem sejtettem, hogy ez egy életre szóló utazás kezdete lesz. Nem sejtettem, hogy a világ legnagyobb klubjaiban játszhatok és 84-szer képviselhetem a hazámat. Nem sejtettem, hogy nemcsak a játékból fogok megélni, hanem a játék lesz az életem.
Nem az álmaimat valósítottam meg, hanem eljutottam oda, amit elképzelni sem mertem. A legmagasabb szinten játszottam a történelem legjobb játékosai ellen, anélkül, hogy valaha is alsóbbrendűnek éreztem volna magamat. Életre szóló barátaim lettek, felejthetetlen élményeket szereztem és olyan emberekkel találkoztam, akik nagy hatással voltak az életemre. Minden, amim van és minden, ami vagyok azt a gyönyörű labdarúgásnak köszönhetem.
De mindenemet odaadtam a játékért, amim volt. Tizennyolc évig az életem része. Minden nap, kifogások nélkül. Kemény nap a mai. A testem úgy érzi, kész a kihívásokra, de a szívem már nem. Úgy érzem, itt az ideje, hogy minden figyelmemet a családomnak szenteljem, a csodálatos feleségemnek, Marinának és a két gyönyörű gyermekünknek, Liamnek és Noeliának. Ezért úgy döntöttem, hogy visszavonulok a profi futballtól.
Az utazás vége az elmélkedés és a hálaadás ideje. Nagyon sok embernek kellene köszönetet mondanom, de megpróbálom személyesen. De nektek, rajongóknak külön köszönettel tartozom, hogy velem voltatok ezen az úton. A támogatásért,  a kritikáért, a szeretetért és a gyűlöletért, mert a futball legszebb és legromantikusabb részei ti vagytok. Nélkületek nem lenne semmi értelme! Köszönöm!
Minden történetnek van vége, de az életben minden befejezés egy új kezdet. Hogy mit hoz számomra ez az új út, azt csak az idő mondja meg, de ha valamit megtanított nekem ez a tizennyolc év az az, hogy nincs lehetetlen” – írta Instagram-oldalán Wojciech Szczesny.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik