Niké Liga: a Dunaszerdahely simán nyert a Nagymihály vendégeként

Vágólapra másolva!
2024.08.17. 17:47
A Dunaszerdahely könnyed győzelmet aratott a Nagymihály vendégeként (Fotó: Duducz Tibor)
A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Niké Liga) 4. fordulójában a Dunaszerdahely 3–0-ra győzött Nagymihályban. A találkozón pályára lépett a 15-éves Bősze Levente is.

SZLOVÁK NIKÉ LIGA
4. FORDULÓ
Michalovce (Nagymihály)–DAC 1904 0–3 (0–1)
Nagymihály, Zemplín Stadion, 1724 néző. Vezette: Dohál (Stofik, Cajka)
Nagymihály: Lukác – Simko, Taraduda, Bednár, Bahi – Zofcák (Zubairu, 55.), Simamura, Pacinda (Van Kessel, 46.) – Marcin (Linares, 84.), Issa Adekunle (Petrík, 55.), Acosta (Danko, 65.). Vezetőedző: Anton Soltis
DAC: Popovics – Yapi (Andzouana, 78.), Dimun, Kacsaraba, Brunetti, A. Méndez (Tuboly, 84.) – Vitális, Bajo, Herc (Bősze, 78.) – Bernát (Redzic, 68.), Trusa. Vezetőedző: Xisco Munoz
Gólszerző: Dimun (32. – 11-esből), Trusa (53.), Redzic (90+2.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Különös héten vannak túl a dunaszerdahelyiek. A múlt heti besztercebányai vereség és azt követő események után (a csapatkapitány Yhoan Andzouana összeszólalkozott a DAC drukkereivel) a sárga-kékek szurkolói csoportja bojkottot hirdetett a következő két meccsre.

A klub általában a héten sok információval szokta ellátni a szurkolókat. Az elmúlt napok viszont épp az ellenkezőjét hozták, nem jöttek a hírek a MOL Akadémiáról. A vendégek mestere, Xisco Munoz – akiben továbbra is bízik a DAC vezetősége – továbbra sem számíthatott Csinger Márkra, sőt, kiesett a volt ferencvárosi Ammar Ramadan is.

A múlt heti találkozóhoz képest két helyen változott meg a DAC kezdőcsapata. Csak kispados volt Almási László és Yhoan Andzouana. Helyettük Romaric Yapi és Jan Bernát volt az első perctől a pályán.

A bojkott miatt csendes maradt a vendégszektor, csak tízen nézték onnan a meccset. A megszokottnál többen voltak a nagymihályi stadionban (1724-en), de igazi focihangulatról nem beszélhettünk. Hiába, hiányoztak a dunaszerdahelyi fanatikusok.

Elszántan léptek pályára a vendégek, de eltartott egy ideig, mire alkalmazkodni tudtak a rossz minőségű pályához. A fű is magasabb volt a szokottnál, mégpedig azért, hogy ezzel is fékezzék a nagymihályiak a vendégcsapat gyors játékát.

Az első negyedórában a hazaiak rámenősen játszottak, ám helyzetet nem dolgoztak ki. Párszor odakerültek a szerdahelyi kapu közelébe, azonban pontatlanul céloztak. Ezután inkább a vendégek uralták a meccset, igyekeztek feltörni a hazai védelmet. Christián Herc, Alejandro Méndez (aki a 100. ligameccsét játszotta), Matej Trusa és Jan Bernát lőttek pontatlanul, erőtlenül.

Fél óra játékot követően egy hazai kapu előtti tűzijáték után Herc fejesébe a hazaiak 41 éves csapatkapitánya, Igor Zofcák kézzel ért bele. A megítélt büntetőt a DAC csapatkapitánya, Milan Dimun biztosan értékesítette. És ha a továbbiakban Bernát kétszer is jól kezeli le a labdát, már a szünetben több góllal is vezethetett volna a DAC.

A fordulás után nem kellett sokat várni a második vendéggólra. Az 52. percben Matej Trusa előbb a kapufát találta el, majd a következő akció végén Yapi adott be a jobb oldalról, és ekkor már a dunaszerdahelyi gólzsák fejjel a kapuba bólintott. Örült is, meg nem is a 23 éves csatár, aki a nagymihályi labdarúgás neveltje.

Az utolsó negyedóra előtt a hazai Denys Taraduda keményen lefejelte Trusát, akinek a felszakadt fejbőr miatt véres lett a feje. Turbánnal a fején tért vissza a pályára. 

A 78. percben történelmi eseménynek voltak szemtanúi a nézők: pályára lépett a DAC 15 éves játékosa, Bősze Levente, aki a Niké Ligában pályára lépő legfiatalabb játékosként írta be magát a nagykönyvekbe. A ráadás utolsó percében épp ő adott remek gólpasszt Redzic Damirnak, aki beállította a végeredményt. 0–3

A vendégeknél Vitális Milán végigjátszotta a meccset, Redzic Damir a 68., Bősze Levente a 78., Tuboly Máté a 84. percben lépett pályára. Almási László és Szendrei Ákos nem játszottak.

Slovan-győzelem a rangadón
A DAC meccsével párhuzamosan rendezték a forduló rangadóját: az előtte hibátlan mérleggel álló Slovan Bratislava a Kassát látta vendégül Pozsonyban. A találkozó a vendégek számára kezdődött jobban: Zan Medved a 15. percben tizenegyesből vezetést szerzett a Kassának. A szünetig ki is tartott a vendégvezetés, a fordulás után azonban magára talált a Slovan, amely David Strelec révén az 52. percen kiegyenlített. Már-már úgy nézett ki, döntetlennel zárnak a csapatok, ám a 90. percben jött Tigran Barszegjan és eldöntötte a mérkőzést. A rangadót a Slovan nyerte 2–1-re, és továbbra is százszázalékos mérleggel vezeti a Niké Ligát. 

PERCRŐL PERCRE

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik