A románok hajrában szerzett gólokkal győzték le Litvániát

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2024.09.09. 22:41
A hajrában nyerte meg a meccset Románia (Fotó: Getty Images)
A labdarúgó Nemzetek Ligája C-ligájának 2. csoportjában Románia 3–1-re nyert Litvánia ellen, míg Koszovó idegenben 4–0-ra kiütötte Ciprust hétfőn.

A koszovói válogatottnak kilenc perc kellett ahhoz, hogy vezetést szerezzen: egy szabálytalanságot követően hamar büntetőhöz jutott, amelyet Vedat Muriqi értékesített. Ugyanő nem sokkal később ismét eredményes volt, ezúttal akcióból. A második félidő sem hozott változást, a 48. percben Albion Rrahmani révén háromgólosra duzzadt a vendégek előnye, majd Lumbardh Dellova hamarosan bevitte a negyedik, egyben utolsó találatot is, kialakítva a 0–4-es végeredményt.

A bukaresti meccsen szintén nem kellett sokat várni az első találatra, Nicolae Stanciu passzából Valentin Mihaila már a negyedik percben megszerezte a vezetést Romániának. A folytatásban meglepően jól tartották magukat a csoportutolsó litvánok, akiknek a 34. percben egyenlíteniük is sikerült Armandas Kucys révén. A második félidő sokáig nem szolgált izgalommal, a hajrában azonban felpörögtek az események. Előbb szabálytalanság miatt nem adták meg a litvánok gólját, helyette ismét a románok szereztek vezetést Razvan Marin jóvoltából a 88. percben, majd a hosszabbításban Alexandru Mitrita is betalált, bebiztosítva a 3–1-es hazai győzelmet.

Sikerükkel továbbra is a románok állnak a csoport élén.

NEMZETEK LIGÁJA
2. FORDULÓ, C-LIGA
2. CSOPORT
Ciprus–Koszovó 0–4 (Muriqi 9., 21. – az elsőt 11-esből, Rrahmani 48., Dellova 55.)
Románia–Litvánia 3–1 (Mihaila 4., Marin 88., Mitrita 90+2., ill. Kucys 34.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik