Az ETO FC Győr top 15-ben a CIES fiatalokra vonatkozó legfrissebb listáján

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.09.19. 14:47
Az ETO FC Győrben ma már a légiósok vannak többségben, de az előző három évben még sokkal jobban épített a klub a saját nevelésű fiatalokra (Fotó: Dömötör Csaba)
A Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) a világon 58 bajnokság (köztük az NB I) klubjait rangsorolta aszerint, hogy az elmúlt három évben (2021. 09. 09.–2024. 09. 09.) a 21. életévüket még be nem töltött futballisták az összes játékperc hány százalékát adják a bajnokságban.

A rangsort az ukrán Rukh Lviv vezeti, amelyben a játékpercek 41.1 százalékát, vagyis közel a felét adják a 21 évesnél fiatalabb játékosok. Az ismertebb csapatok közül az osztrák Salzburg az ötödik 37.4 százalékkal.

Magyarázatra szorul a CIES táblázatának többi három oszlop is. Az „U21 fielded” alatt az elmúlt három évben foglalkoztatott 21 év alatti játékosok száma látható. A „Nationals” azt mutatja meg, hogy közülük hány labdarúgó van abból a nemzetből, míg az utolsó oszlop a légiósokat jelöli.

Az ETO FC Győrt – amely az előző idényben jutott fel az élvonalba, és ezért szerepel a vizsgált csapatok között – az előkelő 12. helyen találjuk. A csapatban a három év alatt pályára lépett 30 fiatal a játékpercek 24 százalékát adta, és közülük hét volt idegenlégiós. Győrben egyébként az elmúlt egy évben növekedett jelentősen a légiósok száma, azt megelőzően nagyobb mértékben épített a klub a saját nevelésű fiatalokra.

AZ ÉLMEZŐNY

Fotó: football-observatory.com

A MOST NB I-ES CSAPATOK RANGSORA

Fotó: football-observatory.com

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik