A 13. másodpercben már vezettek a franciák az olaszok ellen, aztán simán kikaptak

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2024.09.06. 22:40
Ennyi... (Fotó: AFP)
Franciaország hazai pályán 3–1-re kikapott Olaszországtól a labdarúgó Nemzetek Ligája 1. fordulójában, az A-liga 2. csoportjában.

 

NEMZETEK LIGÁJA  
1. FORDULÓ
A-LIGA
2. CSOPORT
Franciaország–Olaszország 1–3 (1–1) 
Párizs, Parc de Princes, 44 956 néző. Vezette: Schärer (svájci)
Franciaország: Maignan – Clauss (Koundé, 77.), I. Konaté, Saliba, Théo Hernandez – Y. Fofana (M. Koné, 58.), Kanté (Zaire-Emery, 77.) – Olise (O. Dembelé, 58.), Griezmann (M. Thuram, 77.), Barcola – K. Mbappé. Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
Olaszország: G. Donnarumma – Di Lorenzo, Bastoni, Calafiori (Buongiorno, 71.) – Cambiaso, Frattesi (Udogie, 61.), Ricci, Tonali, Dimarco (Brescianini, 81.) – Lo. Pellegrini (Raspadori, a szünetben) – Retegui (Kean, 81.). Szövetségi kapitány: Luciano Spalletti 
Gólszerző: Barcola (1.), ill. Dimarco (30.), Frattesi (61.), Raspadori (74.)

Didier Deschamps csak sérülések miatt változtatott az Európa-bajnokságon szereplő csapatán, Olivier Giroud visszavonult a válogatottól, Wesley Fofana, Aurélien Tchouaméni és Ferland Mendy sérült volt, Adrien Rabiot-nak még mindig nincs klubja; a másik oldalon Luciano Spalletti nyolc helyen is változtatott az Eb-től búcsúzó tizenegyén, és három középső védővel álltak ki – akik csak nézték, hogy a 13. másodpercben Bradley Barcola megszerezte a francia válogatott leggyorsabb találatát.

Gianluigi Donnarumma sem számított ilyen kezdésre, fel sem vette rendesen még a kesztyűit…

Nem estek össze az olaszok, Frattesi közelről a lécet találta el fejesével, az egy szem olasz ék, Retegui pedig szintén fejjel a léc fölé talált az ötösről kétszer is. A sérült Scamacca, Barella páros, és az egész nyáron egyedül edző Federico Chiesa nélkül is egyenrangú fél volt a vendégcsapat a mezőnyben, és a szünet előtt egyenlített egy bombagóllal – kevesen vártak ilyen gyönyörű találatot Federico Dimarcótól, de emeljük ki a sarokkal kiosztott Tonali-gólpasszt is.

A szünetben a trequatistaként nem villogó Lorenzo Pellegrini helyére Spalletti egy csatárt vezényelt, Raspadorit, és hamarosan vezettek az olaszok, szép támadás végén Davide Frattesi talált be. 

Nem segített a franciákon Dembélé beállása sem, a hajrá felé közeledve egy védelmi hibát Giacomo Raspadori használt ki: 1–3, meglepetéssel indultak ezen NL-csoport küzdelmei.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik