„Az eredmény nem tükrözi azt, amit a pályán láttunk” – az izraeli kapitány büszke csapatára a franciáktól elszenvedett budapesti vereség után

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.10.11. 10:03
Az izraeli válogatott nem tudott pontot szerezni a franciák ellen Budapesten (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, az izraeli labdarúgó-válogatott csütörtökön Budapesten, a Bozsik Arénában fogadta Franciaországot és szenvedett 4–1-es vereséget a Nemzetek Ligája 3. fordulójában, az A-ligában. A találkozó után a főszereplők értékeltek: így a két válogatott szövetségi kapitánya, Didier Deschamps és Ram Ben Simon, valamint az első gólt szerző Eduardo Camavinga.

„Nagyon jól kezdtük a találkozót, még akkor is, ha a vezető gólunk az izraeli kapus hibájából születettidézte az UEFA.com Didier Deschamps-ot, a francia válogatott szövetségi kapitányát a meccs után. – Sok jó dolgot csináltunk, az első félidőben öt helyzetünk volt, míg Izrael az egyetlen lehetőségéből szerzett gólt. Néhány technikai hiba miatt ugyan olykor elveszítettük a labdát, de ezek mindig nehéz meccsek egy favorit számára egy olyan csapat ellen, amelynek nincsen semmi veszítenivalója. Antoine Griezmann visszavonulása óta sokkal fiatalabb csapatom van, ráadásul most Kylian (Mbappé) sem léphetett pályára. Kevesebb a tapasztalatunk, ám az ilyen meccsek által tudunk fejlődni.”

A franciák első gólját szerző Eduardo Camavinga is elmondta véleményét a látottakról: „Szerintem jó és kemény meccs volt, ezen a napon a legfontosabb a győzelem. Örülök a gólomnak, mert nem rúgok sokat; boldog vagyok amiatt, hogy megszereztem a vezető gólt, és jó útra állítottam a csapatomat. Egy ilyen meccs mindig nehéz, mert Izrael jó csapat, nehéz ellene futballozni. Idegenben mindig nehéz, de elvégeztük a munkánkat.”

„Kemény meccs volt, ám úgy vélem, nemcsak számunkra, hanem a francia válogatott számára is – mondta a lefújást követően Ram Ben Simon, az izraeli válogatott szövetségi kapitánya. – Egészen az utolsó öt percig nagyon közel álltunk a döntetlenhez, de sajnos felvállaltunk némi kockázatot, ami újabb két gólunkba került. Az eredmény nem tükrözi azt, amit a pályán láttunk.”

A szakember kiemelte, hogy büszke csapatára, amely szerinte végig kitartóan és elszántan futballozott: „Nagyon büszke vagyok a játékosaimra. Ebben a Nemzetek Ligája-csoportban, amelyben szerepelünk, szeretném pozitívan megközelíteni a dolgokat. A nyolcvanhatodik percig tartottuk magunkat és szerintem remek dolgokat csináltunk. Kitartóan és nagy elszántsággal futballoztunk, nagyon tetszett a csapatom játéka.”

NEMZETEK LIGÁJA
3. FORDULÓ
A-LIGA, 2. CSOPORT
IZRAEL–FRANCIAORSZÁG 1–4 (1–2)
Budapest, Bozsik Aréna. Vezette: Dabanovics (montenegrói)
IZRAEL: Glazer – Nachimas, Baltaxa, Feingold – Abada, Abu Fani (Azoulay, 67.), Gandelman (Do. Peretz, 62.), Haziza (Biton, 76.), Gloukh – Baribo (Khalaili, 62.), Jaber (Gropper, 76.). Szövetségi kapitány: Ram Ben Simon
FRANCIAORSZÁG: Maignan – Koundé, Konaté, Saliba, Th. Hernandez (Digne, 90.) – Tchouaméni (Zaire-Emery, 90.), Camavinga (Y. Fofana, 70.) – Nkunku (Guendouzi, 77.), Olise (Barcola, 70.), O. Dembélé – Kolo Muani. Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
Gólszerző: Gandelman (24.), ill. Camavinga (7.), Nkunku (28.), Guendouzi (87.), Barcola (89.)

 

   
1. Olaszország

3

2

1

7–4

+3

7

2. Franciaország

3

2

1

7–4

+3

6

3. Belgium

3

1

1

1

5–5

0

4

4. Izrael

3

3

3–9

–6

0

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik