Már nagyon várják a Chelsea-nél a brazil csodagyereket

GYENGE BALÁZSGYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.10.22. 11:19
Estevao Willian az évezred legeredményesebb brazil U17-es játékosa, Neymart taszította le a trónról (Fotó: Getty Images)
Nem egészen egy éve játszik a Palmeiras felnőttcsapatában, de Estevao Willian máris a legnagyobbakkal veszi fel a versenyt. A rekorddöntögető fiatal brazil tehetség jövőre érkezik Európába.

A legújabb kori brazil utánpótlás-fellegvár kétségtelenül a Palmeiras, ahol egy ideje fű helyett is tehetségek teremnek. Alig néhány hónapja játszik a Real Madridban Endrick, aki azután jöhetett át Európába, hogy nagykorúvá vált, s az öreg kontinensen, egészen pontosan a Chelsea-nél már az utódjára várnak nagy reményekkel. A Sao Pauló-i gárdában ugyanis immár Estevao Willian viszi a prímet, aki csak jövőre tölti be a tizennyolcat, és akiért a londoniak a nyáron nem sajnáltak 34 – plusz teljesítmény szerint további 23 – millió eurót fizetni.

A pozíciója szerint jobbszélső Estevao 2025. április 24-én válik nagykorúvá – ezért csatlakozik csak a nyáron a Chelsea-hez –, de gyakorlatilag már egy éve a Palmeiras felnőttcsapatában játszik. Jóllehet Brazíliában nem kirívó eset, ha valaki ennyi idősen ér a legjobbak közé, Estevao még a Palmeirason belül is csak a negyedik legfiatalabb játékosként mutatkozott be a szeniorkorosztályban (2023. december 7-én 16 évesen, 7 hónaposan és 13 naposan játszott a Cruzeiro ellen), ám a teljesítményét tekintve már egyértelműen kiemelkedik a fiatalok mezőnyéből.

Az első gólját a felnőttek között 16 évesen, 11 hónaposan és 18 naposan szerezte az uruguayi Liverpool elleni Libertadores-kupa-meccsen, amivel a Palmeiras történetének harmadik legfiatalabb gólszerzője lett (a dél-amerikai sorozatban a második), és azóta sem lassít: a magyar idő szerint hétfő hajnalban rendezett Juventude elleni bajnokin is betalált, sőt adott egy gólpasszt is az 5–3-ra megnyert mérkőzésen, így már tíz gólnál és nyolc gólpassznál tart. Márpedig ez olyan teljesítmény, amivel az évezred legeredményesebb U17-es játékosává vált Brazíliában, és nem mást taszított le a trónról, mint Neymart, aki 2009-re tíz gólig és hat gólpasszig jutott a Santos mezében.

Mondani sem kell, Estevao már a brazil felnőttválogatottban is bemutatkozott, szeptember 7-én az Ecuador elleni világbajnoki selejtezőn kapott 28 percet (további négyet négy nappal később Paraguay ellen), tehát mire megérkezik a Chelsea-hez, a vételára már nem is tűnik annyira magasnak…

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik