Yamal akár Dunaszerdahelyen vagy Kassán is játszhat a spanyolokkal

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
• Pozsony
Vágólapra másolva!
2024.10.16. 14:28
Lamine Yamal (Fotó: Getty Images)
Nyolc hónap múlva, június 11. és 28. között kerül sor Szlovákiában az U21-es labdarúgó Európa-bajnokságra. Nyolc városban rendeznek meccseket, többek között Dunaszerdahelyen és Kassán is.

„A 2025-ös év legnagyobb szlovákiai eseménye lesz és az egyik legnagyobb sportesemény hazánk történelmében. Háromszázezer nézőt várunk a lelátókra, több mint százmillióan fogják követni a tornát az egész világon a televíziós közvetítéseken keresztül” – mondta a mai hivatalos sajtóeseményen a Dunán, a pozsonyi vár alatt lévő állóhajón Ján Kovácik, a Szlovák Labdarúgó-szövetség elnöke.

A tornára nyolc városban kerül sor: Dunaszerdahelyen, Eperjesen, Kassán, Nagyszombatban, Nyitrán, Pozsonyban, Trencsénben és Zsolnán. A stadionok az eperjesin kívül már nagyon jó állapotban vannak. Dunaszerdahelyen és Kassán akár már holnap is lehetne meccseket szervezni.

Eddig tizenhárom ország harcolta ki a részvételt az eseményre: Szlovákia (házigazda), Anglia, Dánia, Franciaország, Hollandia, Lengyelország, Németország, Olaszország, Portugália, Románia, Szlovénia, Spanyolország és Ukrajna. Még három hely kiadó, a playoffmeccsekre novemberben kerül sor. 

A nyári németországi felnőtt Európa-bajnokságon 54 olyan futballista szerepelt, akik jövőre tagjai lehetnek nemzeti válogatottjuknak az U21-es csapatukban. Elég, ha csak olyan neveket említünk, mint a spanyoloknál Pedrit, Fermín Lópezt és Lamine Yamalt, az angoloknál Jude Bellinghamet, a franciáknál Eduardo Camavingát, a hollandoknál Xavi Simonst vagy a németeknél Jamal Musialát és Florian Wirtzet. 

Dunaszerdahelyen a B-csoport, Kassán a D-csoport meccsei lesznek. Ezenkívül mindkét városban lesz egy-egy negyeddöntő is.

A belépőjegyek árusítása a szlovákok számára október 22-én, a többi szurkolónak egy nappal a torna sorsolása után, december 4-én kezdődik. A belépőjegyek ára 12 és 25 euró között mozog. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik