Őrült jelenetek a Copa América-döntőn, a szellőzőn át próbáltak bejutni a jegy nélküli drukkerek – videók

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.07.15. 09:20
null
Az amerikai rendőrség sem állt a helyzet magaslatán (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, Argentína nyerte meg az idei Copa Américát, miután a miami fináléban 1–0-ra legyőzte Kolumbiát. A mérkőzés közel 80 perc csúszással kezdődött el, miután jegy nélküli szurkolók tömegei jutottak be a stadionba.

Az Egyesült Államokban megrendezett kontinensviadal szervezését már eddig is sokan kritizálták – elég Marcelo Bielsa bronzmeccs előtti kirohanására gondolni –, de a döntő előtti, illetve alatti jelenetek az i-re is feltették a pontot ebből a szempontból.

A mérkőzés helyszínén tartózkodó brazil-amerikai újságíró és vlogger, Filippo Silva X-bejegyzéseiből kiderül, hogy a Hard Rock stadion biztonsági szolgálata csődött mondott az óriási számban érkező kolumbiai és argentin drukkerekkel szemben, akiknek egy jó része nem rendelkezett jeggyel.


Akkora volt a felfordulás, hogy az eredetileg tervezett kezdés előtt 20 perccel sem kezdték meg a beléptetést – nemes egyszerűséggel kint várakoztatták az embereket –, majd a szurkolók megunták ezt, s megrohamozták a kordonokat, s szó szerint megmászták az egyébként több mint két méter magas kerítéseket. A tömeg nem kímélte a VIP-páholyokat sem, szemtanúk tanúsága szerint több száz, ha nem több ezer szurkoló jutott be a különleges vendégeknek fenntartott részlegbe, 

A legbizarrabb jelenet ezzel együtt az volt, amikor egyes drukkerek a szellőzőn keresztül próbáltak meg bejutni a létesítménybe. Az eredmény: több ezer jegy nélküli szurkoló bejutott (őket a rendőrség a félidőben kezdte el eltávolítani a stadionból), míg jeggyel rendelkező nézők ezrei kint rekedtek.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik