Jakov Hadas-Handelsman: Magyarország az izraeli csapatok második otthonává vált

   Munkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2024.09.05. 07:55
Fotó: Balogh László
Az országot sújtó háborús helyzet miatt Izrael válogatottja továbbra sem tud hazai környezetben futballozni. Az Izraeli Labdarúgó-szövetség kérésének eleget téve az Európai Labdarúgó-szövetség Magyarországot jelölte ki semleges meccshelyszínnek, s az is eldőlt, hogy Izrael pályaválasztóként Budapesten játssza Nemzetek Ligája-mérkőzéseit, de pénteken a Belgium–Izrael meccset is Magyarországon, Debrecenben rendezik meg.

 

Nem először fordul elő, hogy Izrael hazánkban szerepel válogatott mérkőzéseken. Tavaly novemberben előbb a Svájc, majd a Románia elleni Európa-bajnoki selejtezőt játszották Felcsúton, a Pancho Arénában. Izraeli klubcsapatok is hoztak európai kupameccseket Magyarországra, legutóbb augusztusban, az Európa-liga selejtezőjének negyedik fordulójában a Maccabi Tel-Aviv Szombathelyen győzte le 3–0-ra a Topolyát.

„Az izraeli labdarúgó-válogatott számára is mindenütt jó, de a legjobb otthon. Izraelben azonban jelenleg nem lehet nemzetközi mérkőzést játszani, ezért Magyarország az izraeli csapatok második otthonává vált az elmúlt csaknem egy évben. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani Magyarországnak, hogy megteremti a lehetőséget a különböző izraeli csapatoknak, hogy folytassák szereplésüket a nemzetközi porondon” – mondta lapunknak Jakov Hadas-Handelsman, Izrael magyarországi nagykövete. A Nemzetek Ligája keretében az izraeli csapat a Bozsik Arénában fogadja az olasz, a francia és a belga válogatottat. 

„Biztos vagyok benne, hogy kitűnő hangulatú, nagyszerű mérkőzéseket láthat a közönség, hiszen várhatóan világsztárok is érkeznek Budapestre. Csoportunk további különlegessége, hogy az izraeli válogatott első idegenbeli mérkőzését is Magyarországon játssza: Belgium pénteken zárt kapuk mögött fogadja csapatunkat a debreceni Nagyerdei Stadionban” – tette hozzá a nagykövet.

Ahogyan azt korábban már megírtuk, több belga város – köztük Liége, Brüsszel, Leuven, Antwerpen és Bruges – jelezte, nem tudja garantálni az izraeli csapat és szurkolói biztonságát. Benoit Hellings sportért felelős brüsszeli kormányzó szerint a mérkőzés megrendezése aránytalanul nagy veszélyt rejtene magában még zárt kapuk mögött is, emiatt esett a választás Magyarországra.

 

NEMZETEK LIGÁJA  
1. FORDULÓ, 
A-LIGA
2. CSOPORT
Péntek
20.45: Belgium–Izrael, Debrecen (Tv: Spíler1) 
20.45: Franciaország–Olaszország, Párizs (Tv: Spíler2) – élőben az NSO-n!
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik