Manchester United–Liverpool; „Jövő nyáron találkozunk” – üzente a szegedi fogadalmi templom tornyából Jim Gottfridsson

Vágólapra másolva!
2024.09.01. 00:13

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk:

 


A Manchester United és a Liverpool mérkőzése a vasárnapi nap slágere a Premier League-ben. A két rivális éles vetélkedését az ipari forradalom korszakából öröklött városközi feszültségek is magyarázzák. Jellemző a felek viszonyára, hogy a legutóbbi közvetlen átigazolást még Bill Shankly és Matt Busby ütötte nyélbe 1964-ben, Sir Alex Ferguson pedig legfőbb edzői büszkeségeként említette a nagy trónfosztást. A sikerességet illetően úgy vezet összességében 20–19-re a Manchester United, hogy győzelmeinek kétharmadát (13) az 1992–1993-as idénnyel kezdődő Premier League-időszakban aratta, míg a Liverpool az új korszakban csupán egyszer (2020-ban) ért a csúcsra, 1900 és 1990 között viszont tizennyolcszor.

Első alkalommal, hagyományteremtő céllal rendeztek lövészfesztivált a Hortobágyon, az érdeklődők megismerkedhettek a különböző szakágakkal, amiben a Párizsban bronzérmet szerző Major Veronika volt segítségükre. „Ez a lőtér eddig jellemzően a vadászoké volt, de az elmúlt időszakban már minősítő versenyeket is rendeztünk a pisztolyos pályán – kezdte alkalmi idegenvezetőnk, Pető László, a Debreceni Lövészsuli Sportegyesület vezetője. – Azért szerveztük meg a lövészfesztivált, hogy bevonjuk a nagyközönséget, minél többen közel érezhessék magukat a sportághoz.” Légpuska és légpisztoly, skeet, infravörös lézeres, airsoft – mindenki megtalálta a kedvére való fegyvert.

„Jövő nyáron találkozunk” – üzente a szegedi fogadalmi templom tornyából Jim Gottfridsson, az OTP Bank-Pick Szeged új igazolása, akit szombaton mutattak be. A svéd irányító 2025. július 1-től erősíti a klubot, szerződése három évre szól. Michael Apelgren, a szegediek svéd vezetőedzője úgy véli, azokban a pillanatokban, amikor eldől egy meccs, Gottfridsson képességei és készségei azok, amelyek a csapatot a győzelem irányába mozdítják. Az új igazolás már ismeri a tréner terveit, szeretné majd új együttesét is eljuttatni a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjébe.

A NEMZETI SPORT NAPILAPOT DIGITÁLIS FORMÁBAN ITT OLVASHATJA EL!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik