Bundesliga 2.: rekordnézőszám, 228 928-an voltak a fordulóban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.06. 08:00
A német másodosztályú labdarúgó-bajnokság első fordulójában még soha nem volt annyi néző a stadionokban, mint az előző hétvégén rendezett idei rajt alkalmával.

Közönségvonzó, szórakoztató és látványos – hirtelenjében ezek a jelzők jutnak az eszünkbe a német futballról. Holott most nem is az első osztály küzdelmeiről, a „nagyok” csatáiról, hanem a Bundesliga második vonaláról beszélünk.

A mérkőzések látogatottsága alighanem kiváló értékmérő, és e tekintetben a németeknek egyetlen rossz szavuk sem lehet. A másodosztályú küzdelmek első fordulóját annyian nézték a helyszínen, mint még sohasem, a kilenc összecsapásra összesen 228 928 szurkoló váltott jegyet – ez 25 436-os mérkőzésenkénti átlag. S ismét hangsúlyozzuk, hogy a Bundesliga 2-ben!

A statisztikusok 1992 óta rögzítik a nézőszámokat, az eddigi rekordot a 2012–2013-as nyitó forduló tartotta: a találkozókra együttesen 176 327 néző volt kíváncsi. A mintegy harmincszázalékos emelkedés oka az, hogy biztos anyagi lábakon álló csapatok alkotják a mezőnyt, az összecsapások színvonala, és irama meredeken emelkedik, ráadásul olyan izgalmas párharcok láthatóak, mint a pénteki nyitányként játszott Fortuna Düsseldorf–Braunschweig (2–2), vagy a hétfői Kaiserslautern–1860 München (3–2).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik