Németország: Effenberg, Matthäus? Ki lesz Moniz utódja?

Vágólapra másolva!
2014.09.25. 09:30
Azok után, hogy menesztették a német másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő 1860 München vezetőedzőjét, a korábban a Ferencvárosnál is dolgozó Ricardo Monizt, a német sajtóban máris megkezdődött a találgatás, hogy ki lehet a holland szakember utódja. A jelöltek között állítólag Lothar Matthäus és Stefan Effenberg is szerepel, de a legnagyobb eséllyel nem ők pályáznak az „oroszlánok” kispadjára.

A Fradi kispadjáról 2013 végén felállított holland szakember utódját keresi a Bundesliga 2-t egy győzelemmel, három döntetlennel és három vereséggel kezdő 1860 München, amely hét forduló után a 13. helyen áll a tabellán.

A Sky Sports News értesülései szerint a Bayern München korábbi kiváló középpályása, Stefan Effenberg, valamint a volt magyar szövetségi kapitány, Lothar Matthäus neve is szóba került az „oroszlánoknál”, ám az ismert szakemberek kinevezése állítólag csak C- és D-terv lenne, nem ők az első számú kiszemeltek.

A német sajtóban megjelentek szerint nem elképzelhetetlen, hogy az eddigi pályaedző, Markus von Ahlen végleg átveszi az együttes irányítását, de a vezetőség a Hamburg korábbi trénerével, Thorsten Finkkel is felvette a kapcsolatot.

„Minden ajánlatot megfontolok, amellyel megkeresnek, nem zárok ki semmit. Nem beszéltem a klub képviselőivel, így nem tudom megmondani, hogy el tudnám-e képzelni magam a csapat élén. Az együttműködéshez tisztában kell lennem az ambíciókkal” – fogalmazott Fink a tz.de megkeresésére.

Az edzőváltás után a „hatvanasok” korábbi legendás trénere, a csapatot 1992 és 2001 között irányító Werner Lorant is felajánlotta a segítségét szeretett egyesületének, az azonban kevésbé valószínű, hogy ismét a 65 éves szakember ül le a kispadra.

Az utódjelöltekben – Von Ahlen kivételével – közös, hogy játékosként mindannyian szerepeltek a Bayern Münchenben. Most pedig a városi riválisnál állhatnak munkába.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik