Németország: nem hirtelen felindulásból rúgták ki Monizt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.29. 13:17
Nem a Moniz-éra utolsó mérkőzésének az utolsó pillanatokbeli elveszítése okozta a holland tréner vesztét – ez derül ki az 1860 München labdarúgócsapatát sportigazgatókét irányító Gerhard Poschner Kickerben megjelent szavaiból.

„A Sandhausen elleni meccs második félidejében már tudtam, hogy mennie kell – idézi a müncheni tz.de a német második ligás labdarúgócsapat sportigazgatójának szavait. – Az utolsó pillanatban kapott gólnak már nem volt döntő jelentősége. Akárcsak a megelőző meccseken, akkor sem állt össze a játék, nem használtuk tökéletesen az erőforrásainkat, nem tűnt egységesnek a csapat."

Poschnert szembesítették azzal, hogy nyáron elsősorban ő szorgalmazta Ricardo Moniz szerződtetését – furcsa, hogy mindössze hét forduló után ő kezdeményezte a leváltását is. (A korábbi Fradi-tréner utóbb kevesellte is a bizonyításra kapott időt.)

„Minden emberi kapcsolat ilyen. Ameddig nem éltek vagy nem dolgoztok együtt, nem tudhatod százszázalékos biztonsággal, működik-e majd. Az ilyesmire nincs előzetes garancia – magyarázta Poschner. – Előfordulhat, hogy nem sikerül megnyerni néhány egymást követő mérkőzést, de a játék láttán kirajzolódik egy egyértelmű szakmai koncepció. Ilyesmit most nem tudtunk felfedezni. Moniz elmozdítása egy folyamat végeredménye volt. Az ilyen döntéseket nem másodpercek alatt hozzák meg."

A csapat Moniz korábbi helyettese, Markus von Ahlen irányításával győzte le 2–0-ra a Greuther Fürth legénységét a hétvégén, de a német sajtóban találgatnak egy „igazi" utód szerződtetéséről – éppen a Kicker dobta be, hogy a „hatvanasok" felvették a kapcsolatot Bernd Schusterrel, aki a Real Madridot játékosként és vezetőedzőként is irányította.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik