Hertha: Stieber a lista élén, Dárdai szerzeménye a második

Vágólapra másolva!
2015.07.20. 20:25
null
Stieber Zoltán munkabírása még Vladimír Daridáénál is nagyobb (Fotó: Reuters, archív)
A Bundesligában szereplő Hertha vezetősége a magyar válogatott éléről távozó Dárdai Pál kifejezett kérésére szerződtette Vladimír Daridát a Freiburgból. A cseh középpályással kapcsolatban érdekes, magyar vonatkozású információt közölt a Bild.

 

A 24 éves játékos négy évre kötelezte el magát a német fővárosban, sajtóhírek szerint Dárdai Pál klubja hárommillió euró körüli összeget fizetett érte. A cseh válogatott futballista az előző idényben 31 bajnokin hat gólt szerzett a Freiburgban, Dárdai azonban nem elsősorban a góljai, hanem a hatalmas munkabírása miatt kérvényezte a szerződtetését.

„Kulcsfontosságú játékosnak tartom, óriási felelősséget vállal a pályán, karakteres futballista. Én kértem, hogy szerződtessük” – mondta Dárdai.

A Bild egy érdekes statisztikai adatot is közölt Daridáról, aki a legutóbbi szezonban mérkőzésenként átlagosan 13 kilométert futott a Bundesligában. Egyéni rekordja 13930 méter, ekkora távolságot tett meg a Mönchengladbach elleni februári bajnokin. Ezzel a teljesítménnyel a vonatkozó ranglista második helyén végzett.

És hogy ki lett az első? A Hamburg magyar válogatott támadója, Stieber Zoltán, aki 13.94 km-t robotolt a Hannoverrel szemben 2–1-re megnyert meccsen, melyen ráadásul gólpasszt adott.

A Herthával kapcsolatos hír, hogy az utánpótláskorú játékosok közül Florian Kohls, Shawn Kauter és Maximilian Mittelstädt is a csapattal tartott a schladmingi edzőtáborba, ők akár már az új idényben megkaphatják a lehetőséget a bizonyításra Dárdai Páltól.

„A fiatalok nagyon jól mozognak a pályán. Tehetséges játékosok futballoznak az akadémiánkon, célunk, hogy megismertessük velük az első csapatnál uralkodó légkört” – mondta a magyar szakember.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik