Hertha: Dárdai Pál kétségeit visszhangozza a német sajtó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.19. 12:40
null
Dárdai Pál szerint fontos, hogy visszajelzést kapjon (Fotó: Action Images)
Kilenc meccs után 14 pont és ötödik hely, Dárdai Pál mégis kételkedik önmagában. Miért? – teszi fel a kérdést a Bild, amely a berlini labdarúgócsapat balszerencsés szombati vereségére (1–2) visszatekintő cikke címében ezt idézi a magyar trénertől: „Valamit rosszul csinálok?”

 

Mint beszámoltunk róla, szombaton a Hertha a 18. perctől emberhátrányban játszott a Schalke vendégeként, de jól tartotta magát, és csupán a 92. percben kapott góllal kapott ki 2–1-re. Dárdai Pál elsősorban az ellenfél pontrúgásaikor a védőitől látottakkal nincs megelégedve.

„Megkérdeztem a srácoktól: valamit rosszul csinálok? – idézi a német lap Dárdai Pált. – Kíváncsi vagyok a véleményükre, hiszen a visszacsatolás, az őszinte eszmecsere nélkülözhetetlen eleme a munkánknak. Lehet, hogy valamin változtatnunk kell? Kértem, gondolkodjanak el ezen, aztán kedden átbeszéljük a dolgokat.”

A Kickerben is megszólaltatott magyar szakvezető szerint tanulni kell abból is, hogy az utolsó pillanatokban egy labdavesztésből indult az a Schalke-támadás, amelyből a hazaiak győztes gólja esett.

„Megemelem a kalapom a játékosok előtt, a szerencsén is múlt, és persze azon, hogy kissé naivak voltunk. Tanulnunk kell a hibánkból. Meg kellett volna tartani az egy pontot, amiért annyit dolgoztak a srácok, ám a végén, egy egyes állásnál még meg akarták nyerni a mérkőzést. Hogy mit gondolok a kiállításról? Vedad rutinos futballista, tudja, hogy ilyen nem fordulhat elő. Pontosan láttam az esetet, teljesen jogosan adott piros lapot a játékvezető, ezért sem foglalkoztam az ítélettel.”

A 31 éves bosnyák csatár a kelleténél sokkal durvábban, ráadásul ártalmatlan helyzetben szabálytalankodott a Hertha térfelének közepén, amiért egyből piros lapot kapott, s rendkívül nehéz helyzetbe hozta társait. Nem csoda, hogy a mérkőzés után alig győzött bocsánatot kérni.

„Nagyon sajnálom, ami történt, pedig abban a pillanatban csak a legjobbat akartam a csapatnak – mondta Vedad Ibisevic. – Belátom, fölösleges volt becsúszni, de nem így terveztem. Az egyetlen célom az volt, hogy megállítsam a Schalke kontratámadását, csak kicsit késve érkeztem.”

A következő forduló keretében a Hertha az újonc Ingolstadt vendége lesz szombaton.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik