Réthy Béla szerint komolyan veszi a német válogatott a Nemzetek Ligáját

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2024.09.06. 19:39
Réthy Béla szerint a németeknek elsősorban nem az NL-győzelem a cél (Fotó: Getty Images)
A német válogatott elleni Nemzetek Ligája-mérkőzés előtt a Nemzeti Sportrádiónak nyilatkozott Réthy Béla, aki tavalyi nyugdíjazásáig a közszolgálati ZDF csatorna legnépszerűbb futballkommentátora volt .

„Teljesen új fejezet nyílik meg a német válogatott előtt, hiszen Thomas Müller, Toni Kroos, Manuel Neuer és Ilkay Gündogan is visszavonult – mondta az ötvenhatos menekültek gyermekeként 1956 decemberében Bécsben született Réthy Béla, aki aztán a német sporttelevíziózás ikonikus alakja lett. – Julian Nagelsmann mégis kiadta, hogy 2026-ra az a cél, hogy világbajnokok legyenek.”

Réthy a jövővel kapcsolatos változásokra is kitért a beszélgetés során. 

„Természetesen sok nagy név nem lesz a pályán, de összességében mégis csak egy újonc van a keretben. A jelenlegi játékosok nagy része már pályára lépett német színekben, így hatalmas változásra nem számíthatunk – folytatta, majd azt is elárulta, miként állhatnak a németek a Nemzetek Ligájához. – A céljuk elsősorban nem az, hogy megnyerjék ezt a sorozatot, hanem az, hogy olyan gárdát építsenek, amely a nagy csapatok ellen is helyt tud állni. Ennek ellenére természetesen komolyan fogják venni a mérkőzéseket.”

A TELJES BESZÉLGETÉS IDE KATTINTVA HALLGATHATÓ MEG!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik