EB döntő: Akik nagyon tudnak focizni, és akik nagyon tudnak nyerni

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2012.06.30. 13:06
Címkék
Vasárnap este összecsap egymással az európai "latin" foci két nagyágyúja, az EB és VB címvédő Spanyolország, és a 2006-os VB győztes Olaszország...

Vasárnap este összecsap egymással az európai "latin" foci két nagyágyúja, az EB és VB címvédő Spanyolország, és a 2006-os VB győztes Olaszország, azaz:Spanyolország, és a 2006-os VB győztes Olaszország, azaz:

Tili-toli futsal foci VS ex-Catenaccio

A spanyol válogatott ezen a kontinens viadalon már korántsem hozta azt a tőlük elvárt közönségszórakoztató játékot, mint az elmúlt két nagy tornán, az olasz csapat pedig hatalmas adag szerencsével van még játékban és a korábbi, Nesta-Cannavarovezette tökéletes védekezés is a múlté.Hol van már az a catenaccio, amikor az olasz védelmet maximum Buffon mostanság használt hullámcsattjaival lehetett volna feltörni...

A spanyolok gyakran csatár nélkül állnak fel, amivel ugyan 500-ról, 700-ra növelték a meccsenkénti passzok számát, csak éppen az ellenfél kapujától 50 méterre zajlik a játék. Az világbajnok olasz csapat alapembereiből (az idő kíméletlen rohanásának köszönhetően) csak Buffon, De Rossi és Pirlo maradt.

Newcastle blog, Newcastle-mentes poszt.

Vasárnap este tehát a spanyolok tovább írhatják a történelmüket, az olaszok pedig a 2006 óta tapasztalt visszaesés után újjászülethetnek. Mindkét csapat győzelme szenzáció lenne tehát, de más-más okból.

A szövetségi kapitányok:

Amíg Del Bosque lassan már gondolkodhat a visszavonuláson, addig Prandelli-nek most kezdőhet igazán a karrierje.

Del Bosque jegeli Llorrente-t, a BL győztes Mata-t, padoztatja a tavasszal lassan magára találó Torres-t, és gyakran csatár nélküljátszanak,amin még a spanyol drukkerek is meghökkennek. Írországot leszámítva két döntetlen és egy feszes győzelem a mérlegük és amíg két éve még a tili-toli után egy váratlan bepassz és gól következett, addig most a tili-toli után jobbáraelpuskázott helyzetek jönnek.

Prandelli jól kezeli a Cassano-Balotelli kettőst, észrevette, hogy Pirlo-t talán a pályafutása alatt most utoljára lehet motiválni, és valahogy átmentette ezekbe, a VB győztes elődöknél jóval gyengébb képességű játékosokba az "olasz-virtust", azaz hogy bárki ellen ki lehet szenvedni a továbbjutást. Elnézve az olaszok angolok és németek elleni játékát, egy olasz drukker se vegye a szájára a 2004-es görög csapatot...

A Kulcsemberek:

A spanyol válogatott sikere Casillas mellett szerintem egyértelműen Iniesta-n múlik. Xavi-t valahogy fáradtnak láttam ezen a tornán, de ha a kis sápadt katalán jól keverget, akkor a gyakran kapkodó olasz védelem bajban lehet. Nehéz dolga lesz, ha megint klasszikus csatár nélkül állnak ki, de végül is 2 éve is egymaga oldotta meg a feladatot. Persze ezen a szinten bármelyik játékos villanása döntő lehet, de ha egy nevet kell mondani, akkor én őt emelném ki.

Az olaszoknál mint írtam a védelem nem meghatározó, persze leszámítva Buffon-t, aki majd minden válogatott meccsen főszerepet kell, hogy vállaljon.

Az igazán nagy feladat a Cassano - Balotelli párosra hárul, akik végül iskihasználva a Német csapat töketlenkedését megoldották az elődöntőben a feladatot. Cassano fizikai állapota talány, de ha egy félidő alatt megint olyan veszélyes lesz mint legutóbb, akkor az sokmindenre elég lehet. Balotelli meg külön eset. Tipikusan olyan játékosnak tartom, aki nem a tudásával érte el azt a hírnevet, amivel már ilyen fiatalon rendelkezik. Jó felépítésű csatár, de semmi több. Nekem olyan mint Gomez, csak kevesebb gólt lő, és kevésbé szimpatikus az életvitele.

Összegzés:

Tekintve, hogy a Premier League és a Bundesliga a kedvenc bajnokságaim, a Newcastle a kedvenc klubom, és 1994 óta a német, 1996 óta a német és az angolválogatottnak drukkolok elsősorban, nem ez álamaim döntője. Persze Raúl és Del Piero mellőzéseelőtt (azaz 2008-ig és 2010-ig) még a mostani döntő résztvevőinek is szorítottam volna, de így egy nappal a meccs előtt az hoz a leginkább lázba, hogy az EB végével indul a nemzetközi átigazolási időszak.

Ettől és a résztvevők eddig mutatott játékától függetlenül remélem jó meccs lesz a döntő, és természetesen jó meccsnézést és szurkolást kívánok mindenkinek.

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik