Magyar valóság - Sopronban NEM rendeznek Newcastle - Fenerbahce meccset!

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2012.07.14. 12:07
Címkék
Csütörtök délután, de még tegnap is úgy tűnt egy igazán jó hangulatú, teltház-gyanús mérkőzést rendeznek hazánkban, még ha magyar résztvevők...

Csütörtök délután, de még tegnap is úgy tűnt egy igazán jó hangulatú, teltház-gyanús mérkőzést rendeznek hazánkban, még ha magyar résztvevők nélkül is. A Newcastle hivatlos honlapján lehozott program szerint július 21-én este 8 órától a soproni városi stadionban rendezték volna a Newcastle - Fenerbahce felkészülési mérkőzést.Newcastle - Fenerbahce felkészülési mérkőzést.

Csütörtökön tehát megjelent a hír a mérkőzésről. Tekintettel arra, hogy a több éves múltra visszatekintő Newcastle Szurkolói Focicsapat levelezése hirtelen felélénkült, valamint a blog jobb oldaláról elérhető hivatalos magyar szurkolói oldalon megjelent cikkhozzászólásai isszépen megszaporodtak a témával kapcsolatban, péntekendélelőtt telefonálgatni kezdtem. A gyanú árnyéka ekkor már megjelent...

Sikerült tehát elérni a Soproni VSE kapcsolattartóját. Első kérdésemre, a meccs-infókról azt válaszolta, hogy erről a stadion üzemeltetőjétkellene megkérdezni. Ők a Gyirmóttal nem ott játszanak, hanem egy közeli településen. Sopron - Gyirmót meccs kilőve...

A második hívásom a Városházára futott be, ahol a Sportmenedzseri Iroda munkatársa a kérdésemre azt mondta, hogy ő is annyit tud a meccsről mint én, olvasott róla. Esetleges jegyárak, jegyvásárlás kapcsán azt mondta, ne aggódjak, "Isteni csoda" lenne ha mind az 5800ülőhelyre elfogyna a jegy.

Erre jött a ma délelőtt, NSO-n is megjelent közlemény Fener-fanatikusoktól való félelemmel, és SVSE - Győr felkészülési mérkőzéssel. Ez az infó ellentmond egy picit azoknak amiket én, mint mezei érdeklődő egy nappal korábban kaptam.

Egyrészt megsem lenne csoda kategóra a teltház? (aminél már költeni kellene a szervezőknek minimálisan biztosnági intézkedésekre) Másrészt mi lesz a Gyirmót FC honlapján továbbra is szereplő szombati Sopron - Gyirmót mérkőzéssel? Esetleg a Sopron meccsel este 6-tól a Gyirmóttal, majd este 8-tól a Győrrel...

Porhintés.

Feltehetően lesz Newcastle - Fener mérkőzés, de szerintem ezek után a szereplők messze elkerülik az országunkat.

A magánvéleményem az, hogy nem volt elég a jegyárak bizonyos százaléka, jó magyar szokás szerinttöbbet akartak kaszálni a stadion üzemeltetői, és amikor ez nem ment akkor bedőlt az alapterv is.

Jó volt azért egy-másfél napot szervezkedni, eltervezni hogy láthatjuk a kedvenceinket anélkül, hogy több mint 1500 km-t kellene utazni. Én szerencsés vagyok, voltam a St. James Park-ban és ezérta mostani önsajnálatom mellett talán még inkább sajnálom azon szurkoló társaimat, akiknek ez (még) nem sikerült, de most mégis testközelből láthatta volna a csapatot.

Sebaj, egy hét alatt ebben az országban bármi megtörténhet, és annak az ellenkezője is. Hátha.

Reménykedjünk továbbá,hogy ott lesz a Newcastle az EL-ben, és magyar csapat is lesz azEL-ben, és egy csoportba kerülnek. Mert akkor megint szervezhetjük a közös meccsnézést.

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik