Főpróba, premier és egy hosszú évad - Egy hét múlva indul a Premeier League

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2012.08.11. 16:08
Címkék
Jövőhéten ilyenkor elrajtol az angol labdarúgó bajnokság, azaz a Premier League. A régóta várt szezonkezdet előtt a Newcastle ma 16.00-kor kezdte...

Jövőhéten ilyenkor elrajtol az angol labdarúgó bajnokság, azaz a Premier League. A régóta várt szezonkezdet előtt a Newcastle ma 16.00-kor kezdte meg utolsó felkészülési mérkőzését a Cardiff City ellen.

Ennél a meccsnél sokkal érdekesebb azonban, hogy egy hét múlva egy nagyon húzós időszak kezdődik a csapat számára, hiszen ilyen sűrű program régóta nem volt a klub életében.

Három bajnoki és két EL selejtező 15 nap alatt. Nem véletlen, hogy igazolások híján Pardew árgus szemekkel nézi a reserve csapat tagjait.

A mai meccsen például a keretben sincs Hatem Ben Arfa, Yohan Cabaye, Demba Ba, vagy éppen Papiss Cissé. Ott van viszont az új szerzemény Amalfitano, a szlovén Vuckic, Dan Gosling vagy a Newcastle Akadémia 17 éves tehetsége Adam Campbell. Kellene is, hogy ők négyen játszanak, mert nemsokára élesben lehet szükség rájuk.

Ugyan a (még) Ajaxos Vurnon Anita visszautasította az amszterdamiak szerződés hosszabbítási ajánlatát, de már a Milan is kóstolgatja, szóval egyáltalán nem biztos az ő megszerzése. Ráadásul ő meg csak egy ember, és legalább kettő, de inkább három új játékos kellene még a keretbe, figyelembe véve a következő hetek eseményeit.

Nézzük szép sorjában a programot.

Augusztus 18. Tottenham

A szezonkezdet fontos, és hazai pályán jó lenne minimum egy x-el, de inkább egy győzelemmelkezdeni. A Spurs nagyon jó csapat, két dolog szólhat mégis mellettünk. Az egyik, hogy Villas-Boas-t még csak nemrég nevezték ki, összesen egy alapozáson van túl a kerettel, míg a Pardew és a Newcastle már összeszokott csapat. A másik, hogy Modric, a Londoniak top játékosa körül nagy kavarás van most is, és ez rányomhatja a bélyegét a játékukra. Idegenben nem a Newcastle lenne az esélyes, dea St. James' Parkbanbármi megtörténhet.

Augusztus 23. Atromitos

Görögországban kezdi meg az EL playoff-ot a Newcastle az athéni kiscsapat ellen. Persze azért, mert a főváros kapcsán a Panathinaikosz - Olympiakosz - AEK trió ugrik be mindenkinek, nem szabad lebecsülni az ellenfelet. Számomra is ismeretlenek, nem tudok mit írni róluk, talán csak annyit, hogy remélem nem okoznak kellemetlen meglepetést. Jó lenne előnnyel várni a visszavágót.

Augusztus 25. Chelsea

Helyszín: Stamford Bridge. Eredmény: 0:2. Góleszerző: P. Cissé 2... Na igen, de szép is volt. A tavalyi évad egyik legnagyobb meglepetése a(z akkor még csak) BL döntős Chelseasima legyőzése volt. Ok-ok, végig 0:1 volt az állás, Cissé iszonyatos (és mázlis) gólja csak a hosszabbításban született, de ha jól emlékszem az egész meccsen nem sok momentuma volt Drogbáéknak. Ez persze egy másik meccs lesz. A Newcastle-nek rendre gólt lövők közül nincs már Drogba, nincs Kalou, viszont van Marko Marin, vagy éppen Eden Hazard. Egyértelműen a Chelsea az esélyes, de nem lesz könnyű dolguk. Pont nélkül eljönni sem szégyen.

Augusztus 30. Atromitos

A visszavágó hazai pályán. Teljesen mindegy mi lesz az első találkozó. Hosszú idő után európai kupa meccs a St. James' Park-ban. NYERNI KELL!

Szeptember 2. Aston Villa

Erre a meccsre az átigazolásiidőszak végét követően kerül sor. Meg lesz a keret januárig, és Pardew már tudni fogja, hogy kikremikor, hogyan és mennyire számíthat. A tavaly kiésési gondokkal küzdő Aston Villa-t meg kell verni hazai pályán.

Ezutánkét teljes hét pihenő következik, és nem kell hozzá jóstehetség, hogy megállaptsuk, ráfér majd a csapatra egy kis lazítás.

Megmondom őszintén, hogy nem tudom Ligakupa meccsek, vagy VB selejtezők jönnek-e (szerintem az utóbbi), de nem is fontos. A lényeg hogy jön egy kis szusszanás, nyugodtan ki lehet értékelni ezt az 5 mérkőzést.

Remélhetőleg már EL csoportkörösként, vállaható bajnoki rajton leszünk túl ekkorra,csupa önbizalomtól duzzadó játékossal, akik olvasták a balra található transzparenst, és erőt merítettek belőle amikor holtpontra értek.

Hatem Ben Arfa a héten azt nyilatkozta, hogy túl lehet szárnyalni a tavalyi eredményt. Legyen igaza. Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik