Megvan a továbbjutás, de milyen áron?!

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2012.11.23. 21:11
Címkék
És milyen játékkal? A Brugge - Bordeaux (1:2) mérkőzés lefújásakor eldőlt, hogy a D csoport két továbbjutója a francia és az angol egyesület...

És milyen játékkal?

A Brugge - Bordeaux (1:2) mérkőzés lefújásakor eldőlt, hogy a D csoport két továbbjutója a francia és az angol egyesület, és az utolsó fordulóban egymás között döntik el az elsőséget.

A tegnapi száraz tények:

Newcastle - Marítimo 1:1 (1:0)

Gólszerző: Marveaux (23.) ill., Fidelis (79.)

A Newcastle összeállításával Alan Pardew rendesen rácáfolt az általam jósoltakra. Erős kezdővel indultak neki a mérkőzésnek amit háromból két kényszerű cserével zártak:

Krul - Santon, Coloccini (C), S. Taylor, Santon - Sa. Ameobi (Abeid 77.), Bigirimana, Anita, Marveaux - Ben Arfa (Ba 40.) - Cissé (Amalfitano 51.)

Az alapvédelem, a "B" középpálya és a háromból kettő a legjobb támadók közül.

Az este jól indult, főleg Sylvian Marveaux számára, aki a 23. percben egy szép kiugratás után elgurította a kapus lábai között a labdát, és megszerezte első gólját a Newcastle színeiben. Aztán valami elromlott. A Newcastle nem "zárta le" a mérkőzést újabb gólokkal amikor lehetett volna. Jöttek a sérülések, majd a második félidőben az óvatoskodó játék, ami megbosszulta önmagát.

A mérkőzés előtt nem sokkal lett biztos, hogy Shola Ameobi ágyéksérülés miatt kihagyja a találkozót pedig az EL-ben alapembernek számított az eddigi meccseken, csakúgy mint a lábujjával bajlódó Gabriel Obertan.

Sajnos az első félidő lendülete olyan eseményeket sodort magával, amit nagyon nem szerettünk volna. A játékrész vége előtt öt perccel Ben Arfa-t térdésrülés miatt le kellett cserélni. Jelenleg 2 hét pihenő néz ki neki. Szintén ezidőtájt kezdhetett Papiss Cissé már korábban is fájó combja is rendetlenkedni, de ő még a félidei kezelés után vállalt 6 percet mielőtt cserét kért volna. Elméletileg ő bevethető lesz a Southampton ellen vasárnap.

Ben Arfa már tudja, hogy csere jön, és Cissé is sejti, hogy rá is ez vár

Meggyőződésem, hogy Pardew mondhatott akármit. A csapat azt látta, hogy két húzóember pár perc eltéréssel kidől és tudat alatt visszavettek. Jöttek a főleg ívelgetésre épülő impotens támadások, és a Marítimo kezdte elhinni, hogy van keresnivalója. Bő tíz perccel a vége előtt be is jött a számításuk. A brazil óriás, Fidelis a 79. percben megindult. Hiába volt lassú, a szinte álló védők között úgy cikázott, mint egy hatalmas angolna. Senki nem szerelte, így amikor lövőhelyzetbe került keményem beverte Tim Krul lábai közé... Természetesen csak a labdát, így megszületett az este második kötény gólja.

Kicsi a madeira-i rakás. Aki mindenkinél egy fejjel magasabb, az a gólszerző

A végén a Marítimo vérszemet kapott, és majdnem a győzelmet is megszerezte, ami azért már tényleg sok lett volna a bajnoki mérkőzések nézőszámához képest félházat összehozó közel 22 ezer nézőnek.

A továbbjutás megvan, de Pardew taktikai variációkban nem bővelkedik az elkövetkezendő meccsekre. A főoldalunk jobb oldalán van egy sérült-lista, ami sajnos most elég hosszú.

Gosling és Obertan visszatérése nincs meghatározva, Ryan Taylor négy, Vuckic hat, Adam Campbell két hónapig harcképtelen. Cabaye hat, Ben arfa kettő, Shola Ameobi egy hét múlva lesz bevethető. Jelenleg sérült, de remélhetőleg vasárnapra már a padra odafér Perch, Jonas és Cissé. Coloccini pedig még mindig eltiltását tölti.

Törheti az fejét a manager, ha van még nem-ősz hajszál, már nem sokáig

Kiindulva tehát a jelenlegi infókból, elöl például Ba egyedül fog rohamozni (Ben Arfa hiányában pláne) a dél-angliai kiránduláson. Ellenkező esetben vagy Cissé játékát kellene megkockáztatni, vagy hatalmas meglepetésre pályára lépne a két tékozló fiú egyike, a spanyol Xisco, vagy a priuszos, de újra felnőttekkel edző Nile Ranger.

Minden csapatrészből lesznek hiányzók, de a szezon eddigi legjobbját, Ben Arfa-t fogjuk a legtöbbször emlegetni, ebben biztos vagyok. Adott egy gólpasszt tegnap és a támadások körülbelül az ő kiválásával veszítettek az intenzitásukból, de szerintem x-re nélküle is le lehetett volna hozni a partit.

Megérte?

Ha a diagnosztizált két hét valóban annyi lesz, akkor talán.

Sok szurkólótársammal együtt kíváncsian várom, hogy az egyenes kieséses szakaszban mi lesz az EL-hez való hozzáállás. A sorozat miatt valószínűleg ebben a szezonban nem sikerül megismételni a tavalyi bajnoki helyezést, ami nem lenne tragédia, ha a nemzetközi porondon közben menne a bravúrkodás. (remélhetőleg nem a Manchester City lesz az ellenfél a 32 között)

Hajrá Newcastle!

Végszó

Egyáltalán nem kötődik a témához, de szeretném ezúton az éterben kifejezni részvétemet a tragikusan fiatalon elhunyt egykori gimnáziumi osztályfőnököm halála kapcsán, melyről a tegnap meccs után értesültem. Neki nem sok köze volt a focihoz, de azzal, hogy 4 év alatt megismertette velem a matekot és a fizikát, sikerült végérvényesen eldöntenem, hogy a humán területek felé kell vennem az irányt.

Mindent köszönök Robi Bá, nyugodj békében!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik