A Coloccini-kérdés: Most, hogy maradt a kapitány, marad-e kapitány?

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2013.01.26. 13:01
Immár hivatalossá vált, hogy Fabricio Coloccini nyárig biztosan marad a Newcastle játékosa. Ezzel hetek óta tartó találgatások értek véget...

Immár hivatalossá vált, hogy Fabricio Coloccini nyárig biztosan marad a Newcastle játékosa. Ezzel hetek óta tartó találgatások értek véget a csapatkapitány jövőjével kapcsolatban. Az egy éve még boldog, Newcastle-ben hosszú távra tervező argentin mostanra haza akar térni, amilyen gyorsan csak lehet. Gyerekkori kedvenc csapata (ahol mellesleg az édesapja is dolgozik), a San Lorenzo állítólag 5 millió fontot fizetett volna érte, amit a Newcastle vezetősége azonnal elutasított.Fabricio Coloccini nyárig biztosan marad a Newcastle játékosa. Ezzel hetek óta tartó találgatások értek véget a csapatkapitány jövőjével kapcsolatban. Az egy éve még boldog, Newcastle-ben hosszú távra tervező argentin mostanra haza akar térni, amilyen gyorsan csak lehet. Gyerekkori kedvenc csapata (ahol mellesleg az édesapja is dolgozik), a San Lorenzo állítólag 5 millió fontot fizetett volna érte, amit a Newcastle vezetősége azonnal elutasított.

Coloccini akkor és most. Lesz-e motiváció tavasszal?

A történet azzal kezdődött, hogy Colo neje hazautazott, és a nyilvánosság felé annyit kommunikáltak, hogy az asszony valamilyen egészségügyi problémával küzd. A két fiú az apjukkal maradt, és elindult a találgatás, hogy mi lesz a nemrég szerződést hosszabbított kapitánnyal.

Aztán a gyerekek is elutaztak, és Coloccini a múlt héten már írásban kérte a vezetőséget, hogy engedélyezzék a hazatérését. Hozzáteszem a rossz hangulata ellenére a játékára nem lehetett panasz, amit tudott megtett a pályán, csak hát Williamson-nal az oldalán nem sokat számított, hogy depis, vagy sem...

A klub halogatta a döntést az ügyében, és felajánlotta a nyári távozást. Colo továbbra is a januárt preferálta. A San Lorenzo közben hivatalosan is bejelentette, hogy anyagi okok miatt letettek a védő leigazolásáról. Egyes brit lapinformációk szerint a klubvezetés felajánlotta Coloccini-nek, hogy 7 millió fontért kivásárolhatja magát a szerződéséből, de ezzel a lehetőséggel természetesen nem élt a játékos.

A kapitány tehát maradt, és közben a védelem megerősödött az elmúlt héten. Abban persze egyetérthetünk, hogy ettől még Colo-ra szükség van tavasszal. Egy jó Colo-ra.

Mert azért lehet valaki bármennyire profi (ahogyan Alan Pardew lépten nyomon nyilatkozza az újra edzésbe állt védőről), biztosan megviseli lelkileg, hogy az a klub, amit lassan öt éve szolgál, akikkel kiesett, visszajutott, stabilan bennmaradt, majd bravúrt hajtott végre, ahol második éve ő a csapatkapitány, nincs tekintettel a valószínűleg válságban lévő magánéletére, és nem engedi el a családja után. Hozzáteszem a mai napig nem derült ki pontosan, hogy a felségének mi a baja, egyáltalán nem biztos, hogy csak a honvágy miatt cuccolt haza.

Szóval érdekes tavasznak nézünk elébe tekintve, hogy Coloccini nem gép, nyilván nem tudja olyan lelkesen és intenzíven vezetni a fiúkat a pályán, mint eddig tette. Biztos vagyok benne, hogy Pardew pedagógiai okokból egyelőre nála hagyja a szalagot, kérdés ez elég lesz-e ahhoz, hogy a feladatára koncentráljon. Jó esetben igen, és akkor egy dicsőséges tavaszi hadjárat után kellő pompával búcsúzhat Angliától.

Amennyiben nem, akkor gyorsan lekerülhet a kezéről a kapitányi szalag, és kellő motiváció híján (Steven Taylor teljes és főleg tartós felépülése esetén) akár a padon is találhatja magát.

Ebben az estben Pardew-nak új kapitányt kell keresnie. A helyettes jelenleg a szintén argentin Jonas, azonban ő Colo-helyettese, nem pedig a második legalkalmasabb ember a posztra...

Több szurkolóval egyetemben új ember kinevezése esetén az én választásom is Yohan Cabaye-ra esne. A franciának egyrészt nem lenne ismeretlen a feladatkör (a Lille kapitánya volt mielőtt leigazolta a Newcastle), másrészt már most sok olyan feladatot vállal magára, amit csak egy igazi vezéregyéniség csinál. Leginkább arra gondolok, hogy jó barátja Debuchy mellett, állítólag Mbiwa és Sissoko megszerzésekor is személyesen is közben járt a Newcastle érdekében, és győzködte a játékosokat, hogy húzzanak fekete-fehér szerelést.

Jó választás lenne, de ideális esetben csak nyártól. Addig remélem egy lelkes, motivált, jól játszó Coloccini kezén feszül majd a kapitányi karszalag, aki júniusban szép emlékekkel és a szívében harag nélkül távozik a Tyne partjáról.

HAJRÁ NEWCASTLE!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik