A Francia Kapcsolat - Friss: Yanga-Mbiwa 5 és fél évre aláírt!

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2013.01.22. 20:01
Számunkra fontos, új konkrétumok ugyan még nincsenek az átigazolási piacon, de remélhetőleg azért, mert holnap Alan Pardew két, esetleg három...

Számunkra fontos, új konkrétumok ugyan még nincsenek az átigazolási piacon, de remélhetőleg azért, mert holnap Alan Pardew két, esetleg három játékossal is pózol majd, akik újonnan kapott Newcastle mezükkel a kezükben feszítenek. Mind a Ligue 1-ből érkeznének, ezért is választottam a bejegyzés címének Gene Hackman 1971-es krimi klasszikusát.Alan Pardew két, esetleg három játékossal is pózol majd, akik újonnan kapott Newcastle mezükkel a kezükben feszítenek. Mind a Ligue 1-ből érkeznének, ezért is választottam a bejegyzés címének Gene Hackman 1971-es krimi klasszikusát.

A januári átigazolási időszak kezdete óta amint internet közelébe kerülök, elolvasom a külföldi oldalak híreit, azonban ezeket mint a helyükön kell kezelni. Írhat a SkySports, a Transfermarkt, a BBC vagy a Daily Mail bármit, biztos csak akkor lesz bármelyik biznisz, ha a hivatalos oldalon jelenik meg a hír.

Ilyen bejelentéseket várunk már hétfő óta, de egyelőre még csak a meg nem erősített információk érkeztek. Ezek szerint a Newcastle négy, Franciaországban játszó kiszemeltje közül jelenleg három játékos vagy orvosin van a Tyne partján, vagy holnap reggel jelentkezik egy alapos kivizsgálásra. Ők hárman Mapou Yanga-Mbiwa (Montpellier), Massadio Haidara (Nancy) és Yoan Gouffran (Bordeaux).

A két védő, Haidara és Mbiwa érkezését a klubjaik hivatalos honlapja is megerősítette, de kiindulva abból, hogy ezt pár napja az Olympiq Marseille is megtette, ismét elmondom, majd akkor, ha fekete-fehérben vigyorognak! Mindkettő nagyon fiatal és nagyon tehetséges játékos, szerintem jól járnánk velük. A gyors, jól cselező, de nem túl gólerős szélső/csatár, Gouffran esetében volt egy állítólagos első körös ajánlat, amit a Bordeaux visszadobott. Erre jött egy második, amit elfogadtak, a játékos pedig szívesen jönne.

Amennyiben sikerülne hármukat, valamint a Toulouse középpályását, Moussa Sissoko-t is leigazoni, akkor öt érkezőnél járnánk, mindössze egyetlen távozó mellett! A mostani helyzetben pedig nagyon ráférne a csapatra az erősítés. Sissoko esetében egyébként valószínűbb volt, hogy most csak egy előszerződést ír alá, és nyáron érkezik (ingyen), amikor lejárt a szerződése. Persze a középpályásért pont a jelenlegi státusza miatt nagy az érdeklődés (Marseille, Sunderland, QPR) ezért könnyen lehet, hogy ki kell érte fizetni pár millió fontot. Még így is megérné az "új Vieira".

Akkor most a francia vonalról egy kicsit. Sokaknak szúrja a szemét, hogy Pardew, valamint Graham Carr, és a játékosmegfigyelői a nyíltan francia (burkoltan az afrikai) piacot részesítik előnyben. Nos ennek rengeteg oka van, de leginkább az, hogy ezt a sok, tényleg tehetséges játékost sokkal alacsonyabb áron, és alacsonyabb heti fizetésért meg lehet kapni, mintha más bajnokságokból szemezgetnének. A másik ok pedig az, hogy a francia iskolából érkezett legutóbbi eresztésre nem igazán lehet panaszunk...

Oké, Obi nem volt nagy vétel, és Marveaux is sokáig melléfogásnak tűnt, az "Oweni" nettó játékideje miatt, de azért a felső két négyzetben szereplő úriember elég nagy hasznára vált eddig a csapatnak.

Igen, vannak más bajnokságok, vannak jobb játékosok, ahogyan ti is soroltátok a neveket, de én abból indulok ki, hogy ma este jobban állunk mint két napja. Sokkal biztatóbb a helyzet.

Úgy gondolom, hogy ha fenti négy játékost sikerülne megszerezni, és Debuchy-vel kiegészülve hasonlóan válnának be, mint a fenti srácok, akkor jövőre megint kupaindulásért játszhatnánk.

Persze ahhoz létre kell jönni a transzfereknek (ez főleg Ashley feladata) és aztán be kell építeni az új arcokat (ez meg főleg Pardew feladata).

Balra egy elég sokféleképpen variálható védelmet, egy kellően masszív és kreatív középpályát, és egy egyszemélyes, talán foghíjasnak tűnő, de kellő támogatással eredményes csatársort láthattok.

Így elfelejthetnénk Williamson-t, és Simpson-t, a padra kerülne Jonas, Shola, Goffran és azok, akik a lenti rész kombinálása következtében kimaradnak.

A védelemnek egyébként ideális esetben ilyen létszámúnak és minőségűnek kellene lenni, kiindulva az idei sérüléshullámból.

Mint láthatjátok a kapitány továbbra is Coloccini, akinek az ügyében ma sem született döntés.

Jó esetben szép lassan meggyőzik, hogy maradjon nyárig (ezért is írtam be, én is remélem, hogy marad), de valószínűbb, hogy amint Mbiwa aláír, Colo-t elengedik.

Ez esetben a csapatkapitányi karszalagot remélem Cabaye kapja meg, hiába a jelenlegi helyettes Jonas.

A helyzet fokozódik, mi pedig nem tehetünk mást, csak várjuk a fejleményeket.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik