Aston Villa 1 – 2 Newcastle: „Még 14 kupadöntő hátravan!”

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2013.01.30. 16:01
Tegnap este kicsit olyan érzésem volt, mint amikor pár évvel ezelőtt megnéztem a Motel című horrorfilmet. Tekintve, hogy ez egy korhatárra vonatkozó...

Tegnap este kicsit olyan érzésem volt, mint amikor pár évvel ezelőtt megnéztem a Motel című horrorfilmet. Tekintve, hogy ez egy korhatárra vonatkozó megkötések nélküli oldal, nem részletezném a mozi eseményeit… A lényeg, hogy lazán, már-már viccesen indul a történet, aztán a film második felében eléggé eldurvulnak a dolgok. Nos, én ezt a forgatókönyvet véltem felfedezni az Aston Villa – Newcastle, mondjuk ki: kiesési rangadón.Motel című horrorfilmet. Tekintve, hogy ez egy korhatárra vonatkozó megkötések nélküli oldal, nem részletezném a mozi eseményeit… A lényeg, hogy lazán, már-már viccesen indul a történet, aztán a film második felében eléggé eldurvulnak a dolgok. Nos, én ezt a forgatókönyvet véltem felfedezni az Aston Villa – Newcastle, mondjuk ki: kiesési rangadón.

A sztori vége számunkra jól alakult, de azért nem volt egy sétagalopp. Alan Pardew az öt téli igazolásból három játékost a kezdőbe, egyet a cserepadra nevezett, és egyedül a keretből teljesen kimaradó fiatal balhátvéd, Massaido Haidara nem mutatkozott be a csapatban.

A Newcastle a képen látható 4-2-3-1-es felállásban játszott, mint ahogyan eddig is, azonban Sissoko és Gouffran bevetésével kicsit megváltozott a játék képe. Már a Reading ellen látszott, hogy Cabaye visszatérése sokat jelent mind támadásban, mind védekezésben, és abból, amit Sissoko mutatott az első meccsén, rögtön kiderült, hogy tovább erősödött ez a csapatrész. Hatalmas vétel volt ez a srác.

Gouffran azt hozta, amit az előzetes infók alapján vártam. Gyors volt, váratlan húzásai voltak, de azért nem okozott megoldhatatlan feladatot az ellenfélnek. Első meccsnek mindenesetre jó volt ez mindkettejük számára, és ha olyan ütemben épülnek be a csapatba, mint a tegnap már elég otthonosan mozgó Debuchy, akkor nem lesz gond.

Íme a krónika röviden, számokban, képekben.

1. Röviden.

Röviden? Az első félidőben megint el lehetett dönteni a meccset, és ez most sikerült is. A második játékrészben látott jelentős Aston Villa mezőnyfölény ellenére a labdabirtoklás összesen 54:46 lett a Newcastle javára. 10-10 lövés, de a Newcastle hét alkalommal, a Villa pedig négyszer talált kaput. A második 45 percben nagyot küzdöttek a hazaiak, de nem sikerült nekik.

2. Számokban.

Bőkezű voltam, de mégiscsak egy fontos meccset sikerült megnyerni.

Krul (8) – Parádézott. Kézzel-lábbal hárította, amit csak lehetett. N’Zogbia védhetetlen bombájánál (ami a kapufán csattant) mákja volt, a 11-est nem ő okozta.

Debuchy (7-1=6) – Egyre jobb lesz. Már elég magabiztos, Simpson-nál sokkal jobb. A 11-es miatt vontam le egy pontot, mert Agbonlahor csúnyán megetette. Kifelé ment a büntetőterületről a csatár, feleslegesen piszkált oda neki. Előtte és utána viszont jól játszott.

S. Taylor (7) – Visszatért. Sajnos a „mi Pistánk” megint hozta a szokásos évi sérülését, de remélhetőleg tavasszal most már rendben lesz. Minőségi váltás Williamson után. Gyorsabb, ügyesebb, más kávéház.

Coloccini (8) – Kapitányhoz méltóan játszott. Tegnap levelet intézett a szurkolókhoz, amiben megígérte, hogy 100 %-ot nyújt minden meccsen, ahogy eddig is. Így is volt. Remekül irányította védelmet, amit akcióból nem is tudott feltörni az ellenfél.

Santon (7) – A rosszul sikerült meccseken is kiegyensúlyozott volt, ahogy most is. Ügyes srác, érdekes, hogy olasz védő létére támadni jobban szeret, mint védekezni.

Perch (6) – A Jolly Joker tette a dolgát. Robotolt, ha kellett szűrt, ha kellett darált. 70 perc után elég fáradtan hagyta el a pályát.

Cabaye (7) – gyönyörű gólt lőtt, és emellett vezette a csapat támadásait. Azért nem 8 pont, mert a második félidőben az általa irányított középpálya nem talált fogást a Villa-n, így aztán elég nagy lett a hazaiak fölénye.

Gouffran (6) – Fentebb már írtam róla. Tűzkeresztségnek jó volt a meccs, és ugyan még voltak bizonytalanságok, de már most több fantáziát látok benne, mint Obertan-ban, vagy Sammy Ameobi-ban.

Sissoko (7) – Az „új Vieira”? Könnyen lehet. Úgy mozgott, mint aki pár meccs eltiltás, vagy sérülés után tér vissza, nem pedig úgy, mint aki az első meccsén játszik új csapatában. Jó felépítésű játékos, akit az sem zavart, hogy Pardew kicsit előrébb játszatta a Toulouse-ban megszokottól. Gólpasszt adott, mégpedig olyat, hogy – foci közhellyel élve – szeme volt a labdának. A második félidőre ő is gyengült, 80 percet játszott.

Jonas (6) – Az argentin érzi, hogy bajba kerülhet. A tegnap kimaradó Marveaux mellett Gouffran is úgy néz ki jobb lesz nála a szélre, arról meg ne is beszéljünk, hogy mi lesz, ha Ben Afra végre visszatér. Hajtott is rendesen, de most sem ment neki úgy, mint tavaly. Aztán egy ellene elkövetett szabálytalanság után elgurult a gyógyszere, aminek az lett a vége, hogy a meccset magához képest jól dirigáló Mike Dean sárgát adott neki. Jonas felháborodása nem volt alaptalan, ráadásul amikor végre tovább folytatódott a játék és a bíró hátat fordított, még Jonast mutatták közeliben, és így láthattuk, hogy a Villa védő jól hátba taszította…

Cissé (7) – Pardew mondta róla, hogy ebben a szezonban ő a sérülések és az eltiltások áldozata annak ellenére, hogy egészséges. Nincs (nem volt) ugyanis mögötte Cabaye, Ben Arfa, Tioté, azaz olyan játékosok, akik helyzetbe tudták volna hozni, ráadásul a hiányzók miatt ő befejező csatárként a szélre szorult, miközben Demba Ba volt az ék. Most megkapta a kiszolgálást Sissoko-tól, és be is varrta a labdát a kapuba. Emellett ismét sokat védekezett.

Cserék:

Shola Ameobi (5) – Húsz percet kapott. Támadásban és védekezésben egyaránt az ívelések elfejelése volt a fő feladata, de mivel a Villa támadta végig a második félidőt, nem sok maradandót alkotott. A jegyzőkönyvekbe is csak azért kerül bele, mert alaposan elkésett egy belépőnél, amiért sárga lapot kapott.

Anita (6) – Ameobi után 5 perccel érkezett Gouffran helyett, de nem az ő helyére. Futott, robotolt, és eltöketlenkedett egy kontrát, amit végül egy rossz lövéssel fejezett be.

Yanga-Mbiwa (5) – A hosszabbítással együtt összesen 16 percet kapott. Sissoko-t váltotta, és ötödik védőnek állt be. Nem nagyon volt ideje ismerkedni a környezettel, mert folyamatosan jött volt az ellenfél. Nem hibázott, igaz inkább a biztosra ment a kétségbeesetten támadó Villa ellen. Nem derült még ki tegnap, hogy milyen játékos.

Alan Pardew (7) – Nem sokat változott a taktika vagy a felállás, viszont jól illesztette be az újakat. Sissoko-ra nem akart egyből védekező feladatot bízni, amit jól tett, mert az így szabadon mozgó játékos könnyebben szokta a légkört, és az első félidőben villogott is. További pozitívum, hogy ugyan a második félidő megint gyengébb volt, mint az első, de legalább most sikerült mind a három pontot elhozni egy idei nagy rivális otthonából.

3. Képekben

19. perc. Sissoko indít, Cissé lő! Gól, majd a szokásos gólöröm 0-1.

31. perc. Rosszul kifejelt labda, amit Cabaye átvett, majd bezúdított a kapuba. 0-2.

49. perc. Benteke szépít büntetőből. Laposan, a jobb alsóba. 1-2

A meccs után Alan Pardew azt mondta, hogy kezdetnek ez nem rossz, de még 14 kupadöntő hátravan.

A következő szombaton, a Demba Ba-val felálló Chelsea ellen a St. James Park-ban.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik